pondělí 29. dubna, 17:27 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Banánový džem
Tesco u nás nic
Re: Banánový džem
Re: Banánový džem
Vladko ty tvoje zpravy se mi vubec nelibi!!!!
Re: Banánový džem
Konečně jsem ochutnala a potvrzuji, musím ho mít!
Re: Banánový džem
Ted me napadlo, sel by i tento dzem udelat v pekarne? jestli ano tak do toho jdu az teda sezenu nejake levne banany....
Re: Banánový džem
Suel, nemám pek, ale myslím, že by šel, zdá se ti tam snad nějaká překážka takhle od pohledu?
Právě nutím Morgan vyzkoušet z vědeckých důvodů marmeládu/povidla/džem v pomalém hrnci , abychom měly představu.. Uvolila se přistoupit na mé požadavky, jsem nedočkavá výsledku.
Re: Banánový džem
Zajímavý džem. Zkusím, až mi tu zas zbydou nějaké banány a bude se schylovat k tomu, že skončí na kompostu. A gelfix dám 3:1, tak dělám všechny džemy, ty moc sladké nemusím, protože je často mlsám jen tak samotné. Věra
Re: Banánový džem
V Intersparu měli ve výprodeji banány, tak jsem je vykoupila a Hubert udělal marmeládu. Teda, ta je
Pár kilo jsme usušili, protože doma sušené banány jsou výborné. Není to, to bez chuti kulaté kamenné blivajzové nic, ale voňavé, trošku lepkavé (asi jako sušené švestky) i tak měkké.... prostě ňamkové sušené ovoce. Čím zralejší, tím chutnější
Re: Banánový džem
Ty jo drahus doma susene banany jsem jeste nezkousela, ale jak je popisujes, ty doma museji byt dobroucky susis je v susicce?
Re: Banánový džem
Ne, normálně v horkovzdušné troubě. Dám je na rošty a suším vzduchem na 50-70°C
Vždycky pár hodin (děláme dost silné kousky), pak nechám otevřenou troubu, aby nabraly zpět vzdušnou vlhkost, pak zase na chvíli troubu a to tak dlouho, až při zmáčknutí je sice pružný, ale nevytéká šťáva. Tentokrát jsme je krájeli podélně, každý banán na tři proužky. Dlouhé kousky totiž líp na žbrdlinkách drží. Pak je sušené nakrájím. (Aby se hned nesežraly)
Re: Banánový džem
A to se nerozdrobi, kdyz je pak krajis? A nekape z nich stava na dno trouby?
Marmelada byla z pekarny nebo klasickou cestou?
Re: Banánový džem
Marmeláda v mikrovlnce.
Sušení je bez kapiček, jen se orosí sklo na dveřích trouby, ale necháváme pootevřené dvířka "na vařečku" a je to v pohodě. Krájet jdou krásně. Vždyť říkám, že po usušení zůstanou vláčné a měkké, skoro, jako sušená švestka.
Re: Banánový džem
Radostně jsem koupila banány, protože byly za slušnou cenu a teď mi už zčernaly slupky, tak jsem se pustila do džemu. Vypadá fakt zajímavě. Grep se po oloupání ukázal jako růžový, tak to má i zajímavou barvu. Grep jsem "vykostila", tedy zbavila jadýrek a blanek a pak jsem tu dřeň rozdrtila tyčovým mixerem a dala jsem to tam všechno. Už jdu plnit do skleniček a nedočkavě ochutnám. Věra
Re: Banánový džem
Re: Banánový džem
Vero a nebude se to kazit, kdyz jsi to znovu otevrela? ja mam pokazde strach, kdyz delam treba peceny caj...ale nastesti zatim v pohode.
Re: Banánový džem
Snad ne, nakonec ten rum to taky ochrání. Ale nějak mi nezhoustla. To, co jsem nechala v misce k okamžité spotřebě je stále stejné konzistence. Věra