Banánový džem

Autor: Majka, Datum: 13.08.2006 22:09

Posílám recept na něco naprosto úžasného. Nejlepší je tento pamlsek na opečeném toustovém chlebu s máslem. Takže:
Na 4 sklenice po 350 ml

850 g banánů (čistá váha)
šťáva z jednoho grepu (asi 150 ml)
1/8 l vody
1 bal Gelfix Klasik 1:1
1 kg cukru krupice
4 lžíce rumu
Příprava: K oloupaným rozmačkaným banánům přidáme šťávu z grepu (můžeme nahradit i citonovou šťávou), vodu a promícháme. Přidáme Gelfix smíchaný s cukrem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání asi 3 minuty. Poté odstavíme a přimícháme rum. Ihned plníme do sklenic a uzavřeme.

A to je celé kouzlo. Já sice netuším, co je míněno tím 1:1, ale vy si s tím určitě poradíte. Pokud ne, tak se na to budu muset ještě zeptat.





Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 06:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/bananovy-dzem/read.php?1,975