|
|
čtvrtek 12. února, 20:25 Svátek má Slavěna
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Gabco, ten navod je teda dost vtipny
Delam to trosku jinak a prave uz odkvetaji, nakvetaji a puci vsechny lonske cibule, pricemz vetsina z nich dvema puky
Tak já jsem mu domlouvala, proč nekvete, nepomohlo to

Vykvetly dva další zimovane.
krásné
- moje letos kvést nebudou . jsem je zanedbávala. se divím , že jim po zalití vylezly listy. 
Kájo, mně vyrazily květy po listech. Ideálně vyrazí dva stvoly, pak listy a pak si ještě vzpomene na jeden stvol s květy. Třeba ještě něco bude, jako překvapení.
uvidím - ale asi ne. nebyla v květníku ani pořádně hlína. kvůli zdravotním problémúm jsem na to kašlala .
Loni kvetl krvokvět před nasazením listů, proto jsem si myslela, že letos holt má pauzu a bude mít jen listy. Najednou jsem zjistila, že všechny 3 cibulky nasadily i poupata.
Šel tedy z letního pobytu v zahradě zase domů, aby tu dělal parádu.
Krvokvět jede. Rzkvetou všechny tři cibule najednou. Škoda, že je potom zase brzy po parádě.
Krásná kytka
Miminka povyrostla, budou mít rok. Hledala jsem tady v diskuzi, kdy jsem je vlastně sadila. Budu je muset přesadit, ale kam...
Holky, mate zkusenost s objednavanim cibuli z netu a prip. odkud konkretne? Budu mit narozeniny, tak me napadlo nechat si darovat nejake neobvykle krasne kultivary...
Zatim mam jen klasiku ze supermarketu... Je jich snad uz kolem 25ks. Dnes prvni dve bez listu schovavam do tmy, zbytek stale zeleny, nezalivam od zari.. Takze jestli budou kvety, tak zas az zjara..
Já to s nimi neumím. Když je bez listí, tak to mám dát do tmy? Jaká teplota? Díky.
Ano, rikaji kolem 10st. A nechat ho byt, nez se zacne sam probouzet - mel by jako prvni vyhodit puk, az pak listy. Az se neco malo vyklube - presadit do noveho substratu, zalit, dat do pokojove teploty na svetlo (at se moc nevytahuje) a pak zalivat cca 1x tydne.. obcas pak i prihnojim..
Letos mam nejake cibule hodne scvrkle, tak asi z nich nic nebude. Byly ale uz takhle spatne, kdyz jsem je kupovala - byly to ty se ctyrmi puky 😀 No uvidime.. Je to vzdycky napinave
Ale vynahrazuje mi to dobu, kdy se neda zahradnicit venku - ze to proste neni jako koupit si hotovou pokojovku a tu jen udrzovat, ale proste vypestovat si ji sama, jako to rostlinstvo venku 😀
Betas, já objednávala, už je to taky nějaký pátek, nezdá se to, u prodejců nercisek a tulipánů. Třeba Lukon Glads, nebo [www]. narcisy.cz, míval je i Jošt. [www.narcisy.cz] Ale většinou je prodávají až po Vánocích. I když ne všichni.
Regi diky. Tak z uvedenych jen u Lukon, vsude jinde vyprodano, coz je teda dost zvlastni, dyt teprve zacina sezona.. No nic, budu nekde cihat a treba na neco narazim.. diky