![]() |
neděle 16. února, 02:50 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Právě rozkvetl, tak posílám na kuk
ještě kvete ???? krásný .

Ahoj holky, prosim o radu. Chtela jsem poprve vyzkouset uchovani cibule (mam tu nadhernou bilou plnokvetou)... tu a tam jsem stale zalivala (ale spis min, nez vic) a utrhavala postupne uschle listy, stoji na okne. Cekala jsem, ze touhle dobou uplne zezloutne a uschne a ulozim ji k odpoicnku do tmy.... Ale ona misto usychani vyhodila dva nove cerstve listy
Co ted s ni? Pokud ji nasilne uplne prestanu zalivat, prerusim ji nejaky cyklus, ne? Vubec jsem nehnojila, prave jsem se k ni chovala spis macessky... 
Mimochodem- kvetou mi ted dve cemerice na balkone... Mam to vsechno nejake prehazene
( Brno, 250m n.m.)
Koncem srpna, začátkem září se přestává zalévat a začne postupně žloutnout a zasychat. Ale klidně si vegetaci můžeš o měsíc nebo i déle prodloužit, pokud ti něco čerstvě vyrašilo. Nic se tím nestane, naopak ti může cibule zesílit. Já je mám ještě zelené, nechám asi až do října, až je budu uklízet, tak přestanu zalévat. Prostě dokud bude relativně teplo
tak můj jediný má opět dva stvoly, tak to bude zase paráda.
tak x mých zase nepokvete
. Něco, asi všechno, dělám špatně. Ale jsem intuitivní zahradník, žádné odborné přístupy a tak mi každý rok náááádherně rostou a když mi už 2x některý kvetl, to byla radost

Můj teprve zatahuje. Zas mi loni kvetl dvakrát, tak jsem ho pak chvíli nechala ještě vyhodit listy a žít. Čekám, že teda letos nepokvete, ale měla bych rozsadit cibule, už se dost tísní. Po odkvětu ho dám do pokoje, kam moc nechodím a netopí se tam, dost na něj zapomínám. Když si pak třeba v červnu vzpomenu, že bych ho ještě neměla sušit, má zas druhé jaro a hodí další květy.
Prave mi poprve v zivote vykvetl amarylis, ktery jsem vypestovala ze seminek. Pred par lety jsem dostala smesku seminek cervenych a bilych, jeste z nich mam 3 dalsi sazenicky, ktere jeste nekvetly, tak jsem zvedava, co bude z nich.
Tahle cervena se mi libi, z obchodu mam jen tmave cerveny, ktery mi kvetl na vanoce.
kiko, jsi opravdu dobrá
. Moc pěkná barva.
Kiko, to je skutečně úspěch a trpělivost.
Já mám letos pocit, že budu bez květů. Cibule narostly ale zatím to vypadá jen na rašící listy. 
Dekuji. Uz se hezky rozvinul.
Kiko, krásný
máš trpělivost, obdivuji. Tohle jsem nikdy nezkoušela, kdysi jsem je pěstovala. Včera při nákupu jsem jeden koupila. Měli v Kaufu za 59, tak má 2 puky a snad červený podle obalu, brala bych světlý, ale tam byly po 1 puku. 
Loni mi kvetl dvakrát, tak se nám to letos trochu posunulo. Mám ho už aspoň deset let, jsou to teď dvě cibule. Asi by chtěly rozdělit, ale zas když tak kvetou.. Teď teda každá jeden stvol, někdy mají i po dvou.
manco krásné vybarvení