|
|
čtvrtek 12. února, 19:49 Svátek má Slavěna
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Jak jste na tom s amarylkama, probouzeji se vam uz letite? Ja uz mam vetsinu presazenou do cerstveho substratu a v teple, na zbytek se vrhnu zitra - ale tem se chystam macet koreny na 24h do vody
Docetla jsem se na netu, ze jim to az o tri tydny urychli kveteni... tak to vyzkousim...
Mne zatim skoro vubec neleze, a kdyz, tak jen naznak listu... tak jeste uvidim....
Pres net jsem si pred vanocema objednala nakonec tri neobvykle druhy, tak tam uz se to chysta... a abych mela konecne uz nejaky kvet, koupila jsem si ve vyprodeji v Ikei alespon ctyrhlavou bilou plnokvetou...
jinak letos v supermarketech kaufland a lidl slabota - max 1 stvol a velmi tenoucke a slaboucke...
Já je mám ještě ve sklepě, zatím nic. Ale dala jsem je do sklepa poměrně pozdě, tak ještě asi chvilku počkám.
Vcera jsem presadila i ty posledni a musela jsem jim vyklidit cele okno v koupelne
🙈
Betas, ty jich tedy máš!
Já je spolehlivě každý rok zahubím. Nevydržím a koupím si novou cibuli, ale ta místo aby u mě sílila, jde pomau do záhuby.
Spike, mám ji celoročně na jižním okně, nepřesazená minimálně 5 let. Kvete každý rok, často dvakrát. Občas ji zapomenu zalít měsíc nebo dva i v době vegetace. Mám ji víc než 10 let, nedávno se rozdělila na 2. Možná jednou zajde, už se mi trochu omrzela, ale zatím nám to funguje.
Já mám několik cibulí tohoto,ale nepěstuji je v květináčích,ale v zahradě v zemi.Zjara vysadím zároveň s mečíkama a pak zase zároveň s nimi sklidím.
Bosk, a co na ni rikaji slimaci? Rikala jsem si, jestli je letos tez neletnit v zahone, ale mam tam hodne slimousu..
Manco, a je to vytapena mistnost? To by byla zahada, pry nutne potrebuje ten odpocinek a zimu.. Ma celorocne listy..? A ty tvoje vlastne nezadouci kvety
se rok od roku zvetsuji?
Slimouši zatím nic,ale my jich tu naštěstí moc nemáme.
Betas, když kvete, je v kuchyni, zbytek roku v nepoužívaném dětském pokoji. Listy většinou nějaké přežijí. Letos je jinde a jsou pryč, jsem zvědavá. Květy jsou asi pořád stejné, někdy na stopce 4, na druhém stvolu třeba dva. Nebo když kvete v létě podruhé.
Já to.s nima neumím, vždycky mi vylezou jen listy.😁
Betas, máš jich požehnaně.
Já dávám na podzim do sklepa, někdy po novém roce vydávám.
Vsak ja jsem taky zvedava na letosni skore - zatim vidim na kvet jen u dvou
Mám dva a zas jen lupena
Ve čtvrtek mají za 100,- v Lidlu, tak si zase koupím.
Betas, nádhera.