![]() |
úterý 21. března, 04:11 Svátek má Radek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Co se jinam nehodí
hodnocení: 4.60
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Je spousta věcí na které tu není chlíveček
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: O všem a o ničem, ale ne o kytkách
Kájo, byla jsem po dlouhé době v cukrárně s kamarádkami na kafi. Je to na vesnici na Pardubicku, vyhlášené, výborné. Dortík 71, víděňská káva 60, zákusky kolem 40, preso 50. Ale život utíká a nejde vše přepočitávat na peníze, je to jednou za čas. To jsme každá ještě koupily domů.
Cukrárna i navečer v neděli narvaná a stále chodili lidi, sledovaly jsme cvrkot. Není lehké se uživit poctivou prací. Suroviny, energie, za práci, odvody za sociální a zdrav. pojištění, úklid, vydělat na dovolenou, na výměnu a obnovu, když to vše sečteš tak se nedivím. Tohle jsou poctivě vydělané peníze.
Někde se vydělají peníze lehčeji a někdy dá se říci za nic za okecávání, bylo to, bude a je.
no je pravda, že v Praze bylo vždycky draze. musí se odřít cizinci . už před 50 lety jsme tam byli s dědkem . obyčejná voda , ve které plavala jedna třešeń byla tenkrát za 3 kč . už tenkrát mně to šokovalo -
ted´ se ještě zdražuje cukr , máslo- nakonec i ty energie. . no ještě , že si člověk umí upéct ..
Aleno, nebyli jste v Zaječicích v té cukrárně?
Berdo, tam jsem nikdy nebyla, byly jsme v Rohovládové Bělé, mají otevřeno každý den do 17 hodin a pečou si tam sami.
Na druhou stranu, když je člověk mladší a může chodit, je potřeba sociální kontakt a mezi lidi, vypovídat a je líp, teda mělo by.
. Babičky se taky scházely, dědkové šli do hospody s hodinkami přes břich, peklo se více doma a kafe s meltou pamatuju. Asi jsem geny podědila a peču hodně, jsem prý hodně mlsná.
Já jsem naprostý opak, nesnáším sladké. Zrovna včera byl v práci zákusek - kremrole s pařížskou šlehačkou. Když jsem viděla kolegyni, jak se jí dělají boule za ušima, šla jsem do kuchyně žebrat něco slaného. Měli anglickou slaninu a moravské uzené

Leni, tak to by sis rozumněla tak s naším pánským osazenstvem. Já bez sladkého nemůžu žít, oni ho k životu nepotřebují.
Přitom já tak ráda peču. Ale jím to pak sama. Nebo dám ještě mamce, kamarádce, kolegyni. Prostě to musím rozdat.
Zrovna jsem si upekla 3 šišky strůdlu a sežrala skoro celou šišku.
Já jsem POPRVÉ zkusila to srulované listové těsto
, ale dneska jsem musela zase udělat z Hery. Ke kávě prostě sladké musí být. ..
a potom chodím a po kousku a šiška je pryč. Ale na rozdíl od Gábi, hned o tu šišku přiberu.
Ze sladkého mám rád akorád čokoládu. Buchty namusím, ale čerstvě upečenou neporhdnu. Pokud v práci dostaneme k obědu něco sladkého, TAK to přenechám kolegům, abych si nekazil figuru. To dá rozum, no néé.
Jinak sežeru všechno ... kromě plíčků na smetaně a koprovky, ale k té jsem se už několikrát vyjadřoval → viď Gabčo
... od tebe by mi třeba chutnala

To mě mrzí, že jsem tuhle kavárnu-cukrárnu nenavštívila. Určitě jsme tudy párkrát jeli na kolech.
A ty ceny jsou vyšší všude, ale mám pár oblíbených míst, kde vím, že prodávají kvalitu a chutné věci, potom si ráda připlatím. Před lety jsem brala babičky jednou za měsíc na masáž a potom jsme šly na kafíčko se zákuskem. Ony se podivovaly, jak je to drahé (tehdy před cca 15 lety byl zákusek za cca 35), ale brzy uznaly, že je to extra chutné. Za všechny 3 jsme obvykle platily kolem 200. Dnes tam mají zákusky kolem 60kč, takže ty dvě stovky za kávu se zákuskem jsou i pro dva málo.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Místo všech sladkostí dám přednost kyselé rybě jajékoliv, pečenáčům nebo uzenáči mňám. Občas si dám kousek čokolády.
Jsem taky na ryby. Prej mi narostou žábry za to co jich sežeru
.
Já si ty čísla naštěstí nepamatuju. Akorát máslo vím, že stávalo dvacku, 25. To už je pár let. Vejde se ještě chleba a máslo do stovky? Akorát si všímám, že i s malým nákupem dávám PIN, to nebývalo. Dřív jsem měla občas problém si vzpomenout. Zítra uvidíme pražské ceny
Manco, do stovky už pomalu ne když vybereš lepší chleba.
podařilo se mi po delším úsilí otevřít foťák a vytáhnout kartu . s kablíkem to neumím vůbec. - Islandská čokoláda
.