pondělí 27. května, 04:31 Svátek má Valdemar
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kečupy, čatní...
Ještě ne e. Teď šla na chvíli zelenina stranu, teď jsme se cpali meruňkami
Salát, co je na zahradě, co jde do květu, tak drobně nakrájím a dostanou psi k masu. Ne, že by se přetrhli, ale taky zelené potřebují, neee?
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Zkoušíme toto, ake trošku upravené dle naší chuti
z lońských, mražených hub Já tam přidala ještě meruňkovou klevelu
Houbové čatní a malá pomocnice...
Re: Kečupy, čatní...
Drahuško kde jste vzali takovou šikovnou pomocnici|?
Re: Kečupy, čatní...
To je z opsaného receptu Zapomněla jsem napsat, že je to převzatý recept
Re: Kečupy, čatní...
Pomocnice vypadá šikovně. I hezky koukla do objektivu.
Re: Kečupy, čatní...
ANGREŠTOVÉ ČATNÍ
Čatní je pikantní sladkokyselá omáčka nejen ke grilování. Velmi dobře se uplatní v indické kuchyni k pečeným nebo smaženým luštěninovým kuličkám, dušené rýži, zeleninovým krémovým směsím a plackám pečeným na kamnech. Pokud připravujeme čatní čerstvé k okamžitému použití, koření zlehka osmahneme na dobrém oleji a pak teprve rozváříme ovoce. Do zavařovaného čatní ale olej nepřidáváme, mohlo by nám zkvasit.
Kilo angreštu odstopkujeme a zbavíme bubáků. Vložíme do hrnce, rozmačkáme a rozvaříme. Vmícháme 200 ml jablečného octa, 500 g přírodního tmavého cukru, lžičku soli, 4 prolisované stroužky česneku a mletého nebo drceného koření: 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku bílého pepře, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chilli, 10 zelených tobolek kardamomu, 1 lžičku koriandru, 1 lžičku skořice a 4 hřebíčky. Vaříme 20 minut, horké plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme vzhůru nohama.
Re: Kečupy, čatní...
Děvčata, nemáte někdo recept na čatní z rajčat, paprik a jablek? Dostala jsem na ochutnání, ale bohužel bez receptu, prý to dělají od oka, ale to si netroufnu.
Re: Kečupy, čatní...
mám,napíšu ti ho
2 kg rajčat
1/4 kg cibule
1/2 kg jablek
hlabvička česneku
2 feferonky,
4 kapie
15 dkg cukru
1/8 lt octa
1 lžíce soli
10 kuliček pepře
5 kuliček nového kořeníí
5 hřebíčků
3 bobkové listy
1/2 lžičky mleté skořice(ne více!)
1 lžíce sladké papriky
Vše pokrájet a rozvařit.Potom vybrat koření,rozmixovat, znovu povařit asi 5 minut.Horké plnit do sklenic a zavíčkovat. Já to pro jistotu zavařuju._
Re: Kečupy, čatní...
Vladko moc děkuju, v podstatě je to skoro přesně, to co mi říkaly, akorát ten poměr ne. Je to mňamka, dík
Re: Kečupy, čatní...
Nemáš za co
Re: Kečupy, čatní...
Holky, máte některá recept na nějaký mňam recept z paprik? Se nám jich dost urodilo a nevím, co z toho. Kromě naložit do nálevu.
Třeba čalamádu?
Re: Kečupy, čatní...
Gabčo, dělala jsem čalamádu a papriky plněné zelím. Jinak mne nic nenapadá. Jo, asi 25 jich mám naplněných sekanou v mrazáku.
Re: Kečupy, čatní...
Já mám zavařený papriky(nakrájený na proužky),čalamádu a taky naplněný sekanou v mrazáku.