sobota 21. září, 03:21 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Kečupy, čatní...
Ahoj,si tu dopisujem.
Hodně dělám jako lečo, a pak to strkám všude,pod maso nebo jen s vajíčky,na pizzu.Podle toho, jak jsi na tom s paprikama ,cukinou a okurkama,abys to nemusela kupovat . Já tedy většinou papriky do toho přikoupím,protože se mi nevyplatí je pěstovat. Ostatní mám.
Nakrájim,podusím(bez toku a vody),nacpu do sklenic a zasteriluju.
[www.konzervace.info]
Moni, tady si i možná něco vybereš a použiješ. Papa -H-
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
No právě!! Papriky nemám (krom malých chilli papriček), cukety se mi zatím nerozjely. Takže pokud neuvařím kečup nebo nějaké to čatní, budou základy na leča. Jak sterilované, tak mražené.
Mám tu tento recept na kečup:
2kg rajských, 25dkg jablek, 25dkg cibule, 1/4l octa, 1 káv.lžička skořice, 1/4 káv.lžičky tlučeného hřebíčku, 1 lžíce soli, 1 káv.lžička sl.papriky, 15dkg cukru krupice.
Ale mám to bez postupu, takže asi vše svařit, přecedit, naplnit sklenice a sterilizovat. asi!!!
Re: Kečupy, čatní...
Ha!! Našla jsem časopis (starý), kde jsou recepty na čatní.
Ostré rajčatové čatní
2kg zralých rajských, 2lžíce rozinek, 2stroužky česneku, 1 cibule, 1lžička mletého zázvoru, 1,5dl octa, 300g cukru, 1/2lžičky mletého kardamonu, sůl, chilli, 2 bobkové listy, 1hřebíček
Rajčata ponoříme na 10sekund do vařící vody, oloupáme a drobně nakrájíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, drobně nakrájenou cibuli a dusíme, až zelenina změkne. Přidáme ocet, cukr, rozinky, kardamon, sůl, chilli, bobkový list a utlučený hřebíček. Za stálého míchání dusíme, až čatní zhoustne. Dochutíme a plníme do skleniček.
Rajčatové čatní s vínem
1,5kg zralých rajčat, 300g červených cibulí, 3 zelené papriky, 3 stroužky česneku, 1dl červeného vína, cukr, sůl
Rajčata, cibule a papriky rozložíme na plech a v horké troubě pečeme, až se rajčata zkrabatí a cibule a papriky trochu změknou. Rozpečenou zeleninu oloupáme a společně s česnekem a vínem rozmixujeme. Mírně osladíme, osolíme, podle chuti přidáme několik kapek octa a za stálého míchání krátce podusíme, až čatní trochu zhoustne. Horké naplníme do skleniček, přiklopíme kovovými víčky a sterilizujeme 25-30min při 90stupních.
Re: Kečupy, čatní...
Jo,holka,když ono je s těma rajskejma takový s***í. Já je neloupu, pak to rozmixuju. Případně mám takový letitý pasírovací cedník,ještě z DDR a tím to proženu. Kdo by se loupal z lavorem rajských,že jo.
Proto dělám nejvíc to lečo,že to tam hodím všechno. Naštěstí těm mým strávníkům ty šlupky moc nevadí. Stejně to nejvíc potřebuju na tu pizzu a tam je takových věcí,že si šlupek nevšimnou. Pokud potřebuju hladkou omáčku,tak ten mixer to zajistí. chichi.
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Tak kiwi,kde je to tiramisu a rizoto v italském pojetí? Čekám,potřebuju inspiraci na víkend na oběd.
A prosím na hlávkový salát se sladkokyselou zálivkou a špekem mně nesahej. Na to jsem háklivá.
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Výborné chutney jsme měli na srazu od drahušky . Drahu, vypros recept
Re: Kečupy, čatní...
Jo, chceš recept na naše červený svinstvo?
Až se mi vrátí manža z procházky s hafíky, řeknu mu o něj
Re: Kečupy, čatní...
Už si ho taky píšu, mňamky