Re: Kečupy, čatní...

Autor: SPIKE, Datum: 09.07.2018 10:40

ANGREŠTOVÉ ČATNÍ
Čatní je pikantní sladkokyselá omáčka nejen ke grilování. Velmi dobře se uplatní v indické kuchyni k pečeným nebo smaženým luštěninovým kuličkám, dušené rýži, zeleninovým krémovým směsím a plackám pečeným na kamnech. Pokud připravujeme čatní čerstvé k okamžitému použití, koření zlehka osmahneme na dobrém oleji a pak teprve rozváříme ovoce. Do zavařovaného čatní ale olej nepřidáváme, mohlo by nám zkvasit.
Kilo angreštu odstopkujeme a zbavíme bubáků. Vložíme do hrnce, rozmačkáme a rozvaříme. Vmícháme 200 ml jablečného octa, 500 g přírodního tmavého cukru, lžičku soli, 4 prolisované stroužky česneku a mletého nebo drceného koření: 1 lžičku zázvoru, 1 lžičku bílého pepře, 1 lžičku kurkumy, 1 lžičku kmínu, 1 lžičku chilli, 10 zelených tobolek kardamomu, 1 lžičku koriandru, 1 lžičku skořice a 4 hřebíčky. Vaříme 20 minut, horké plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a na 10 minut postavíme vzhůru nohama.

 

Galerie:
36729130_1898634033521130_2965969758802935808_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 20:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kecupy-catni/read.php?1,248,1504736#msg-1504736