Re: Kečupy, čatní...

Autor: drahus, Datum: 05.07.2018 10:39

Zkoušíme toto, ake trošku upravené dle naší chuti

z lońských, mražených hub Já tam přidala ještě meruňkovou klevelu

Houbové čatní a malá pomocnice...

Ingredience:
1500 g hub,
250 ml oleje,
500 g cibule,
500 g rajčat bez slupky,
500 g paprik,
1 hlaviček česneku,
1 ostrý kečup velký,
1 lžíce kari koření,
2 lžíce vegety,
pepř, sůl
Postup přípravy:
Necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby, rajčata a papriky. Dusíme 20 minut (jako na lečo). To vše umixujeme nebo umeleme a dáme do skleniček a 20 minut sterilujeme. Ochutíme dle své chuti. Množství vyjde asi na 13 - 15 skleniček od přesnídávky. Nejlepší je houby podusit zvlášť a zeleninu taky. Nechám vše vystydnout, potom vše smíchám dohromady a umelu (mlýnek na maso). Sterilujeme raději dvakrát. První den půl hodiny a druhý též. Čatní je nejlepší na toastový chléb, je sladší než obyčejný.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 08:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kecupy-catni/read.php?1,248,1504247#msg-1504247