středa 15. května, 05:50 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
www.evciny-stra..
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Tak vida, Lostris a Evča mají bouchací zkušenosti
Ovárek mám taky ráda, o gulášku ani nemluvím
Ale jestli ještě někdo napíše, že bouchnul, nevím, nevím....
Re: Vaření v papiňáku
Důležité je důkladně čistit ventil, kór když někdy "prská" i obsah a nepouští jen páru...To se pak může zanést a může fakt bouchnout...Asi záleží i na typu..už jsem slyšela,že byly na trhu nějaké vadné...Proběhlo to i v televizi...,nepamatuju se co to bylo zač...Proto jsem volila tescomu...navíc se dá koupit každá drobnost samostatně, pokud se něco porouchá...Já si například ulomila packu u ventilu a páčku uvnitř, když jsem hrnec sundavala z horního regálu a poklička mi žuchla dolů...
Já se s nějakým problémem zatím nesetkala.Mamka ho měla hned jak přišel na trh....,sestry a široké příbuzenstvo ho používá také věčnost...A to otevítání...to chce počkat ...i když se vypustí pára,tak to v hrnci stále bublá...Proto se vypíná dřív..(nejen že šetří energii)..., ještě se dováří pomocí vnitřního tlaku...
Re: Vaření v papiňáku
Budu referovat, až do něj prvně naložím maso
To bude vaření v přímém přenosu, budu vám hlásit každý zasyčení
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Zuzko, nic se toho neboj. Když před otevřením odstraníš ze zdroje tepla a necháš páru úplně vy syčet tak se nemůže nic stát. Důležité je podle mne dohlídnout na první zasyčení a hned stáhnout plotýnku na minimum , ono to pak udržute ten tlak a to je všechno. Netuším jak jsou dneska řešeny uzávěry ale já mám starý (maďarský) kde se poklička zasune pod okraj
hrnce a tlak ji zespoda drží - takže dokud je uvnitř nějaký tlak tak víko nejde odklopit.
Přeju příjemné vaření a když bude potřeba rada, taky se ráda přidám do přímého přenosu
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Re: Vaření v papiňáku
Včera jsme měli k večeři uzené vepřové koleno - z papiňáku se jen rozpadalo
Libi, mě taky někdy lítá pára bočním otvorem ve víku, asi už mám blbou gumu, ale novou jsem kupovala za tři stovky!!! a nepřipadá mi to dýl, jakpár měsíců, tak to mě docela štve