sobota 27. dubna, 18:34 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Dobrý tip, vúbec nevím, že to existuje
Re: Tipy a fígle do kuchyně
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Já po šedesátce konečně umím kynutý knedlík, dostala jsem konvekťáček:-). Takový maličký a s radostí vyhodila funkční mikrovlnku, to je úleva zbavit se krámu :-)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Teď jsem zase blázen já...to máš na sladké kynute? Nebo ba houskovy kynuty?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Dá se tam obojí a je to super, nekecnou, krásně vyběhnou jsem spokojená moc. Tu mikrovlnku jsem vyhodila kvůli místu :-)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Jajo, konvekťáky jsou výborná věc. V práci by bez nich už asi těžko uvařili. Ale všichni tvrdíme a to máme konvekťáky s dobrými vyvíječi páry, že houskový knedlík z vody nemá konkurenci. V konvekťáku krásně vyběhnou ale jsou takový jakoby sušší.Takže je poctivě vaříme v kotlích. Bramborové ne, to je jiná.
Ten skládací cedník je pěkná vychytávka. Dneska jsem v Lidlu viděla skládací krabičky.
www.majkaj.webg..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Regino, já si nově pořídila skádací kbelík. Sice jeden mám vzadu pod dřezem, ale než ho vyhrabu, tak je to gymnastický výkon. Tak jsem to vyřešila skladnější verzí, která je vždy po ruce.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
regi já do 65 let neuvařila jediný kynutý knedlík, pokaždé se mi srazil. Teď ho uvařím i když jím jen s vajíčkem, s omáčkou ne. Odmala tvrdím, že je divné jíst omáčku s buchtou :-)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Moc děkuji za tipy, až bude po všem, obejdu obchody a nějaký vhodný cedník výběru. Děkuju za nasměrování.
(Až na IKEA, tu ignoruju kvůli FSC.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Jajo, pak konvekťáček lepší než nic. Já si taky klidně umím představit svíčkovou bez "buchty".
Majko, určitě to bude nějak zajištěné ale první, co se mi vybavilo jako představa u skládacího kbelíku bylo, jak jsem po celodenním úklidu přešla konečně k umytí podlahy, dotáhla jsem kbelík a už se těšila, jak to bude hotové. Kbelík se složil a v té představě chvíli voda jakoby dokonce stála ve tvaru kbelíku, pak se teprve začala valit. . Určitě tyhle vychytávky šetří místo.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Knedlíky z konvekťáku jsem po uvaření přikrývala namočenými utěrkami, aby neměli oschlou "kůrku". Byly super. Taky jsem dávala víc droždí, než jsem byla do té doby zvyklá.
Pořád jsem si říkala, že do své nové kuchyně si pořídím svůj domácí konvekťák, ale bohužel mám tak malou, že by se nevešel.
Ale v hospodě to byl super pomocník. dělala jsem v něm všechno - štrúdl, knedlíky všech druhů, pečené maso a zároveň se tam něco dusilo...
Hrnce
Holky, potřebuji obměnit sadu nádobí, ta moje už je opravdu letitá. Nejvíc by se mi líbily nějaké granitové hrnce, ale nedaří se sehnat celou sadu, jen vždy dva kastrůlky... a nechci to mít každej pes jiná ves, když to bude nové. Takže asi skončím u nerezových - jste někdo vyloženě něčím nadšený?
Potřebuji to na indukci, s tím už je ale dneska celkem běžně počítáno.
Většinou narazím na to, že hrnce v těch sadách jsou malé. Dost mě to překvapuje, že to pro rodinu stačí... s přicházející pubertou kluků jsem pokorně vytáhla ty největší ze sady, které byly několik let stranou a jsou v denním provozu. Mám dva velké a kdyby jich bylo víc, nezlobila bych se (naučila jsem se vařit v době distančky opravdu "megaporce" a zavařuji to, abych nemusela vařit na desetkrát) . K papiňákové poklici mám dvě velikosti hrnců, ta menší mi teď připadá opravdu směšně malá . Ale zase bych ráda v sadě měla rendlík s dlouhou rukojetí... Když už jsem jednu šikovnou sadu objevila, tak u toho zase nebyl... ten používám často na smažení cibulky nebo na puding - prostě na věci, které je potřeba míchat. Líp se mi to drží než ta klasická ucha.
Naopak tam zase nepotřebuji mít pánev, těch mám dostatek různých...
Re: Hrnce
Ty sady jsou blbě poskládaný, to máš pravdu. Já si koupila jednotlivě jen ty co jsem potřebovala , velikostně jinak než jsem měla ty minulé. Tři kousky, víc nepotřebuji. Dva malé a velkej hrnec jsem nechala ze staré. Ty používám stejně mininálně.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Věrko, jak jsem psala už tady, s hrnci mám taky problém. Potřebuji teď vařit ve velkém a v té mé staré smaltované sadě jsou ideální objemy. Nikde mě zatím nezaujala sada, kde bych vše využila jako v této. Tady točím opravdu všechny hrnce dokola, všechny mají využití. Jenže hrnce se budou pomalu loučit, jsem ochotná zainvestovat do nových, ale vypadá to, že si to budu muset asi poskládat porůznu... po jednom kuse. Ovšem to je zase finančně samo jinde, než ty sady... skoro jsem kolabovala, kolik chtějí za jeden větší kastról..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Holky, nepoužíváte někdo strouhané brambory jako obklad na záněty nebo otoky? Poradíte případně, jak na to a co máte vyzkoušené? Na netu se návody dost liší...
Probudila jsem se s prstem, který je 3x takový, než normálně. Včera jsem dostala od obvodního léky, nepomohlo nic a prst přes noc zase "vyrostl"... dneska jsem byla na pohotovosti v nemocnici, tam se sešli 4 doktroři, nikdo si nevěděl rady, co s tím... takže mám vydržet do zítra, co to udělá.. Jelikož bych nerada, aby mi ten prst explodoval , hledám "babské" rady. Díky.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Mě by jako první napadlo matlat višňákem.CRP máš kolik?Hladinu kyseliny močové v normě?