sobota 27. dubna, 09:04 Svátek má Jaroslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Taky to, Arturko, neumím od maminky. Vše samostudium, na základě něhož mám vlastní receptury, které na internetu už nepodstupuji. Asi i proto, že právě nejsou vysloveně klasické, takže se pak dočkám různých připomínek kritického typu, které mě akorát rozčarují. Je to vyladěné pro moje potřeby, druhým vyhovět neumím.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Hanule, jestli máš takové zkušenosti, tak se ti ani nedivím. Ale na weeku se neryje ( kromě zahrady).
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Arturko, rcp. na koláče nedám - moje klasika "přiměřeně" je nepopsatelná, nikdy nejsou úplně stejné.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Mám na weeku registraci od roku 2006, celkem ho i znám.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Arturko, našla jsem [www.week.cz]
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Za sebe na klasické hanácké doporučuji vyjít z této receptury.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Koláčová tematika jako taková je v tomto odkazu, tam jsou i skvosty holek z Domažlicka. Princip je jednoduchý, opravdu dobrý koláč co do několikadenní lahodnosti nesmí mít chudé těsto. Když to chceš sníst ještě ten den, tak může být, protože na čerstvoučkém markantněji nepoznáš, že je šizenější co do surovin. (Myslím tím finančně skromnější.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Včera jsem dělala štrůdl z listového těsta a kromě jablek jsem tam dala umíchaný tvaroh s pudinkem, cukrem a žloutky. Přidala pár rozinek, dospod dala místo strouhanky trochu kokosu a jablka už nijak nesladila, jen skořici, po zabalení a natření vejcem jsem jednotlivé štrůdly propíchala špejlí, aby nepraskaly a dnes už není žádný. No, podívaly se jim na zoubek vnučky a dcera, ale byly fajnový, hooodně plněný, prostě ňamka
www.samokecna.e..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Chtel jsem se neco zeptat mistnich odborniku na vareni
Kanadani se me ptaji jakou mouku pouzit na knedliky. Je lepsi polohruba anebo hruba?
Necetl jsem cele forum a tak nevim, jestli se tady o tom uz nepsalo
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Rudo, každý je zvyklý na jinou. Já dělám knedle z pohohrubé a kuchařky v práci z hrubé mouky. Ono je to šumák, kterou z nich. Jen né hladkou!!
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Arturka to říká správně - oficiální recepty uvádějí hrubou mouku, ale když jsem ji zrovna neměla, udělala jsem je z polohrubé a nebylo to ani znát, že by byly jiné.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Když nemám polohrubou tak dám hladkou.Z hrubé těsto moc zhousne..
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Moje babička absolventka Rodinné školy, vždycky říkala co se vaří ve vodě to se dělá z hrubé mouky, tak se podle toho řídím i já :-)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
tak já leta už dělám z polohrubé, jsou jemnější a dělám je nad párou.
www.samokecna.e..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Diky moc vsem za rady