sobota 15. května, 00:30 Svátek má Žofie
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Anavi
Status: expert
Výsledné hodnocení: 5

Tipy a fígle do kuchyně

Datum: 14.08.2006 10:19
 

Máte nějakou zaručenou radu, která se hodí při vaření?

Nebo nějaký nápad, jak vylepšit jídlo, které děláte často?

 

Kamarádka mi poradila, že přidává do bramborové kaše dva až tři trojúhelníčky taveného sýra. Od té doby, co jsem to vyzkoušela, si nedovedu představit bramborovou kaši bez taveňáku smiling smiley. Je krásně smetanová.

 

Potom mám zaručenou radu, jak předejít puchýři při spáleninách, které si pořídíme při vaření.

Stačí místo ochladit studenou vodou, nechat mokré a do toho nasypat sůl. Sice to chvíli pěkně štípe, ale po spálenině nebude ani památky...

 

A co máte léty prověřené vy??? winking smiley



Starší odpovědi byly automaticky odmazány
 

Komentáře a názory

 
    Aktuální stránka: 1 z 21
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 13.01.2011 22:04
     

    Slunino, to znám. Nedávno jsem takhle dopadla se pstruhama. Smrad snad ještě tejden. Snad jen zapálit aromalampu.

     
  • Autor: Reklama

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

     
     
  • Autor: Dasa
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 13.01.2011 22:19
     

    a co řešení jako u cigaretového kouře - misku s octovou vodou?confused smiley

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 13.01.2011 22:54
     


    Majka napsal(a):

    Jen technická, rýže na tuku nezesklovatí, ale naopak zbělá, jako že přestane být průhledná, to je okamžik, kdy by se měla zalít vodou.

    Maj, to bych se skoro přela!!! Mamka ji dělá teda na oleji, ne na sádle a ta rýže jakoby zprůhlední!! eye popping smiley

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 14.01.2011 06:49
     

    Anavi, zprůhlední tím promaštěním, ale měla by se restovat do té doby, než se stane neprůhlednou. Však to zkus, uvidíš, jak začne bělat, když vydržíš. Takto připravená je fakt výborná, ale už ji tak nedělám, přijde mi to zbytečně pracné a navíc je tam ten tuk, že jo. A naše rodina ho má dost vlastního, není třeba dodávat další.

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 14.01.2011 08:40
     

    Na kuchyňský smrady (drožďovka, některé ryby atd) mám jen jediný osvědčený recept, který se snažím dodržovat - nedělám je v zimě, ale jen v létě a barák dokořán otevřený stydlin smiley

     
  • Autor: slunino
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 15.01.2011 00:01
     

    Drahus, kdyby to tak šlo grinning smiley Ryby by se měly jíst alespoň jednou za týden. To není z mé hlavy. Jsem ráda, že se nějaká taková potvora dostane na náš stůl jednou za 14 dní. Co bych kvůli zdravému vývoji miničlověka neudělala. Ovšem s treskou ať na mě už nikdo nechodí. Nebo jo, ale bude se připravovat u někoho jiného grinning smiley

    Dášo, ocet trochu zabral. Děkuji za radu.

    Majko, někdy to vyzkouším vydržet do zbělení rýže. S tím tukem to nepřeháním. Prančím ji skoro na sucho. Tuk se snažím také používat co nejméně. Jsem vyhlášena svýma okoralýma topinkama tzv. na sucho.

     
  • Autor: slunino
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 21.01.2011 22:54
     

    Majko, tak jsem včera vyzkoušela tvůj tip. Vydržela jsem prančit rýži, až zbělala. Čekala jsem na tu dobu poměrně dlouho. Ptala jsem se i své maminy, zda tuto fintu zná. Restuje ji jen do zesklovatění. No, a já se to od ní taky tak naučila. Na restování jsem poprvé použila olivový olej extra virgin. Ať jsou ty tuky, co do rodiny narvu alespoň trošku zdravější.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 08:23
     


    slunino napsal(a):

    Majko, někdy to vyzkouším vydržet do zbělení rýže. S tím tukem to nepřeháním. Prančím ji skoro na sucho. Tuk se snažím také používat co nejméně. Jsem vyhlášena svýma okoralýma topinkama tzv. na sucho.


    Topinky taky dělám jedině nasucho. Pak si na ně dám kousek čerstvého másla. Ovšem ty nasáklé tukem ze smažení nesnáším.

    A vzpomínám na vdolky dělané na plotně - tedy taky nasucho. Ty "tučné" vůbec nemusím, sním jeden a mám dost. Věra

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 10:29
     

    No a jak ti rejže chutnala jsi nenapsala eye popping smiley

     
  • Autor: slunino
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 13:24
     

    Majko, omlouvám se, že jsem to hned nenapsala velké díky za tento fígl. Rýže se ještě více rozsypávala než obvykle. Byla naprosto mňamózní mls smiley Kde jsi k tomu fíglu přišla? Dívala jsem se Velké kuchařky od Viléma Vrabce. Máma se podle ní učila vařit. A je tam napsáno: ...až zesklovatí.... Tvou fintu fň budu používat jen u zvláštních příležitostí. Opravdu dost dlouho jsem ji prančila.

     

    Věro, vdolky dělané nasucho na plotně? To teda koukám. A máš na ně recept? Topinky potřené máslem vyzkouším. Zatím jsem to praktikovala jen při snídani u toustového chleba a s marmeládou.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 13:35
     

    Slunino, viděla jsem to před čtvrtstoletím u kamarádky. Byly jsme obě na mateřské a střídaly jsme se ve vaření oběda.

     
  • Autor: SPIKE
    Status: expert

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 22:15
     


    slunino napsal(a):

    Věro, vdolky dělané nasucho na plotně? To teda koukám. A máš na ně recept? Topinky potřené máslem vyzkouším. Zatím jsem to praktikovala jen při snídani u toustového chleba a s marmeládou.


    Vdolky jsou úplně normální kynuté, stejné jako když je smažíš na oleji, jen se pečou na tálech kamen. Taková kamna už má ovšem málokdo. Dá se to dělat na kvalitní pánvi, která nepotřebuje tuk, ale není to už ono... Věra

     
  • Autor: slunino
    Status:

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 22:34
     

    Věro, děkuji za odpověď. Domnívám se, že ani sebelepší pánvička neudělá to kouzlo jako stará kamna. A navíc by mi tu chyběla ta zkušená babička.

     

    Mám dotaz na všechny kuchařky a kuchtíky: Čím nahradit sůl při vaření? Neříkám všechnu sůl, ale alespoň část. Opět jsem si přečetla nějaký přemoudřelý článek o škodlivosti soli a její nadměrné spotřebě. Nejsem zvyklá do jídel dávat polévkové směsi s přidaným glutamátem sodným. Snažím se solit jídlo přímo a ne dosolovat na talíři. Do některých polévek přidávám česnek a majoránku - jako náhradu za část soli. Určitě máte jiné finty, jak trochu obelstít chuťové buňky. Budu za ně ráda.

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Tipy a fígle do kuchyně

    Datum: 22.01.2011 22:36
     

    Slunino, ty trubko, to už zjistil pan král v sůli nad zlato, že bez soli to nejde grinning smiley grinning smiley winking smiley

     
 
Podobné příspěvky
Diskuze: Keramicke nože Novoročenka Vaření z dýní
 

Nemáte někdo zkušenosti z keramickými noži? Měly by být stále ostré a díky materiálů, ze kterého jsou vyrobeny i údajně neničí žádné vitamíny v potrav

Autor: suee - 05.04.2009 19:19
Rubrika: Kuchyně - Komentářů: 67

Protože se mi na Weeku nepovedlo najít speciální místo na novoroční přání a nepřipadlo mi vhodné s něčím takovým zaplevelovat ostatní diskuse, tak jse

Autor: Ram - 28.12.2009 10:43
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 28

V práci jsme docela s kolegyněmi propadly dýním všeho druhu :). Kolegyně hodně vaří z hokaida, teď jsem dotáhla špagetovou dýni, tak hledám recepty...

Autor: Anavi - 21.10.2012 11:54
Rubrika: Povídání o vaření - Komentářů: 40
Blog: Návod na šitý náramek.   
 

Autor: chrasteva - 04.01.2015 15:14
Rubrika: Záliby a volný čas - Komentářů: 0
  
Adresář: http://www.ikuchyne.com http://www.koureni.biz/ http://navylet.net
 

Sháníte výrobce Vaší nové kuchyňské linky? Pak navštivte stránky výrobce kuchyní s působností v Severních Čechách, Praze a okolí.

Autor: belica - 24.09.2007 14:40
Rubrika: Kuchyně - Komentářů: 0

Metody odvykání kouření, proč nekouřit, jak si znovu nezapálit, závislost na nikotinu, test závislosti, abstinenční příznaky.

Autor: koureni - 15.10.2008 13:21
Rubrika: Co se jinam nehodí - Komentářů: 0

www.navylet.net- Cíl výletu najdeš hned.... Stránky věnované tipům na výlet po Česku a blízkém zahraničí. Informace u každého tipu na výlet - lokali

Autor: Navylet - 20.07.2012 23:26
Rubrika: Tipy na výlety - Komentářů: 0
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Povídání o vaření (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.