![]() |
neděle 16. února, 04:19 Svátek má Ljuba
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
( Brno, 250m n.m.)
Re: Sukulenty
Unkarina
iviku, neznám,ale moc pěkný kvítek
Smrdutka od Ivika mi letos konečně pokvete. Už se strašně těším na ten květ.
Ještě mám jeden druh stapelie s maličkým bordó květem, ta mi kvete docela často.
Pak ještě další, k níž jsem přišla neznámo kde, ale je taková jako čarověníky u stromů. A nikdy nekvetla.
No a ještě jeden druh mám čerstvě, to asi bude ta s velkým bordó květem. Ale ulomila jsem si teprve letos na jednom úřadě na chodbě.
Má se čile k světu, ale kvést letos asi ještě nebude. Tak snad se zadaří příští rok.
( Brno, 250m n.m.)
Věrko, já mám už asi 20-30 druhů, kvetou průběžně, od strakaté do červena, přes tmavě červenou po žluto páskované až žluté. Je jich opravdu hodně, květy velké, malé, chlupaté, hladké.
Momentálně kvete drobný červený kvítek, sousední má spoustu poupátek, jinde mám také s poupaty. Sukulenty mě pořád drží, různé, mám jich opravdu hodně a průběžně kvetou
Ani se ti nedivím, že tě chytly právě sukulenty. Jsou relativně nenáročné a v květu hodně variabilní.
Já tenhle už kdysi měla (i ten s velkým květem), tak jsem ráda, že oba opět mám a snad už mi vydrží.
nějak se jim v bábovce nedaří,....
( Brno, 250m n.m.)
Kordul, v létě potřebují zalévat, aby vypadaly pěkně. Takto sice vydrží, ale je to jejich klidový stav. Doporučuji přidat substrát, ten kámen zapustit z 1/4 - 1/3 do bábovky. V bábovce bys měla mít aspoň do poloviny drenáž, potom substrát s pískem, asi 1:1, lepší navršit kopeček. Pro vodu si sáhnou do "hloubky" a na "kopci" je nepřeliješ
......odtok má, ale asi mizerný základ, měla jsem tam afrikány a tohle bylo jen šup, šup, tejně to musím na zimu uklidit
Dnes rozkvetla!!!
( Brno, 250m n.m.)
Věrko, ten květ znám
Mám spoustu různých, pokud bys chtěla, až budu přesazovat, něco ti pošlu.
Jandovi v Pávově budou mít každoroční výstavu sukulentů, pokud bys měla zájem. Je to tuším teď so a ne, ještě bych poslala odkaz
Iviku, dík za nabídku, ale neměla bych to kam dát. Tenhle druh jsem chtěla, protože jeto taková vzpomínka na časy minulé, kdy jsem právě tuhle smrdutku měla.
Výstava je pro mě trochu z ruky.
Teď byla výstava sukulentů a kaktusů v Rakovníku, myslela jsem, že se tam podívám, ale úplně jsem na to zapomněla, když jsem byla za tátou v nemocnici, takže jsem ji prošvihla.
( Brno, 250m n.m.)
Malá ukázka, jak jsou sukulenty krásné, i když právě nekvetou
No iviku, to je teda krása
spousta lidí k sukulentům nemá vztah, ale je to škoda. Nezaberou moc místa, nejsou nijak náročné a přesto jsou rozmanité a snadno se množí.
Krása. Tohle období už taky bylo. Kousek od chalupy v Dymokurech měl celé velké skleníky zahradník Bittman.[www.obrazky.cz]
Přežily asi 4. Měl jich hodně zapěstovaných jako bonsaje i v příslušných miskách.