čtvrtek 2. května, 16:31 Svátek má Zikmund
Profil
Není fotka
Vyhledávání
 
Co se kde šustne
 
Zajímavé foto


Navigace: Polévky
Aktuální kategorie: help   Vše > Záliby a volný čas > Vaření > Polévky
Diskutujte! Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
 
 
 
 
Autor: Majka
Status: moderátor
www.majkaj.webg..

Rybí polévka

Datum: 22.12.2008 10:08
 

Tak sem s tipy, jak udělat dobrou rybí polívku.

 
Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Majka (22.12.2008 10:39)
 

Komentáře a názory

 
    Stránky: předchozí123456 | další
    Aktuální stránka: 2 z 6
  • Autor: Mona
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 10:49
     

    Já vařím ryby zvlášť a zeleninu zvlášť. Prý by to zhořklo. Takže když mám obrané rybí maso, tak přidám namačkanou zeleninu do rybího vývaru (ne obráceně - ryby do zeleninového), pak přidám hrstičku namočených sušených hub, hrášek, zvlášť uvařené jikry, zahustím jíškou. Možná jsem na něco zapomněla... grinning smiley

     
  • Autor: Reklama

    Re: Rybí polévka

     
     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 10:50
     

    Na papiňák se vyprdni, je to za chvíli. Nezapomeň na muškátový květ a smetánku, může v ní být i rozkvrdlaný žloutek. Zahušťuju normálně jíškou.

    A krutonky!!! Ty nesmějí chybět.

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 11:32
     

    Vidis na ten muskat bych asi zapomnela eye rolling smiley ale housticky to jisti bez tech to proste nejde!!!

     
  • Autor: Anavi
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 11:42
     

    krutonky rovná se opečené houstičky? eye popping smiley Díky suee, konečně si již nemusím lámat hlavu grinning smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley taky nemůžu vědět všechno, že jo winking smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 11:56
     

    Neni zac Ivco winking smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 12:19
     
    file0121.jpg

    Protože já se přiznám, že můžu jíst jen „rychlé" ryby, kapr a polévka z něj, nehrozí ani náhodou. Asi deset let proto místo klasické drůbeží s knedlíčky nebo nudlemi dělám polévku rybí, krémovou. Je dost pracná a také drahá, proto jí máme pouze na vánoční svátky, ale baští ji naprosto všichni - i zapřísahlí nežravci všech ryb.
    Pro 4 osoby:
    500g filé z tresky
    Šťáva z 1 ½ citrónu
    2 svazky jarní cibulky
    600g brambor
    60g másla
    800ml rybího vývaru (já dávám vodu)
    400ml vody
    Sůl, pepř,
    2 špetky šafránu
    200g smetany ke šlehání
    1 svazek kopru nebo kadeřavé petržele
    Červený kaviár ze pstruha
    1x Gold Fischli od Wolfa original (crackery - rybičy) nemůžou být české, ty se v polévce rozpouštějí sad smiley

    Rybí filé marinujeme v citrónové šťávě. Cibulku podusíme na másle, přidáme oloupané nakrájené brambory, filé tresky. Vaříme cca 25 minut. Potom rozmixujeme, propasírujeme sítem, následně znovu ohřejeme, dochutíme solí, pepřem, šafránem a vmícháme šlehačku.
    Nazdobíme na talíři, jak je vidět na fotografii. A fakticky takhle talíř na vánočním stole vypadá winking smiley

     

    Na fotce jsou sice rybičky dělané z listového těsta, ale moc dobré a jednodužší jsou Gold fishli od Wolfa

     
  • Autor: Missi
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 13:25
     

    Je zajímavé, jak to každý dělá jinak. Polévka by se měla vařit den dopředu večer, aby na štědrovečerním stole byla správně rozležená winking smiley .

    Do většího kastrolu vložíme rybí hlavy, ploutve s kousky masa a koření - bobkový list, celý pepř, nové koření, rozpůlenou cibuli, sůl a vaříme 10-15 minut. Přecedíme, vývar uschováme a z hlav obereme jen líčka a maso co je u místa odřezu hlavy od těla (ostatní není jedlé).

    V druhém kastrolu uvaříme vnitřnosti (jatýrka, srdíčko, jikry, mlíčí) v mírně osolené vodě (10 min) - vývar se pak vyleje (nepoužívá se, bývá kalný a není kvalitní). Uvařené jikry a mlíčí odblaníme, odstraníme tuk a pokrájíme na kousky.

    V dalším kastrolu orestujeme na másle kořenovou zeleninu, ke konci přidáme malinko mouky a opražíme na jíšku. Zalijeme trochou vody a povaříme. Potom k tomu přidáme rybí vývar, hotové vnitřnosti - společně provařit, dochutit solí a po odstavení malinko muškátového květu - konec , hotovo.smiling smiley

    Pro méně zkušené - rybí polévka ráda kysne, proto je dobré dohlédnout na schlazení, občas promíchat, případně rozdělit do více kastrolů.

     
  • Autor: gabca
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 13:41
     

    Drahuš, ta polívka na tý fotce vypadá úžasně.mls smiley

    A ty rybičky, to je teda pěkná piplačka, co? Já bych při jejím vaření strávila půl dne. Takže to u mě nehrozí. Večer udělám salát a druhej den k obědu jen hubník a pak si užívám vánoční atmosféry, pohádky, koledy a tak................winking smiley 

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 13:49
     

    Gabčo, já je nedělám, ale kupuju Gold fishli od Wolfa. Hotový a moooc dobrý a nerozpustí se winking smiley

    Jo a může se uvařit den dopředu, pak jen ohřát, nandat na talíře a ozdobit a za tu chviličku práce to opravdu stojí. Je to na stole nádherný....

    (Jenže, když jsme sami, tak jí nedělám. Jen když je nás víc winking smiley )

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil drahus (22.12.2008 13:53)
     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 13:51
     

    Drahus tak ta polevka nema chybu!! urcite bude skvela ja rybi miluju jakoukoliv a tahle je i rychla...ted v pripade tech rybicek od Wolfa to je super napad!! winking smiley

     
  • Autor: Majka
    Status: moderátor
    www.majkaj.webg..

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 15:51
     

    Tak ty rybičky jsem snad nikde neviděla eye popping smiley

     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 15:58
     

    Ale jo...byvaji bud v takove te hranate sade slanych krekru nebo samostatne....mls smiley

     
  • Autor: drahus
    Status: expert

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 16:17
     
    gdcom_2033_1226153425.jpg

    Jo, v pytlíku a stojí asi 24 korun

    Mají je v hypermarketech

     
    Upraveno 2 krát. Naposledy upravil drahus (22.12.2008 16:19)
     
  • Autor: suee
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 16:19
     

    drahus dokonale!!! thumbs down

     
  • Autor: lostris
    Status:

    Re: Rybí polévka

    Datum: 22.12.2008 16:27
     

    prominte,ale rybí polévku jsem si dala jednou v životě a ...nikdy více.

     
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
 
 
 
Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu
 
 
 
Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.



RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Polévky (Diskuze)

Přidej na Seznam    
 
(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda
 
Tento server používá software Phorum.