Re: Rybí polévka

Autor: drahus, Datum: 22.12.2008 12:19

Protože já se přiznám, že můžu jíst jen „rychlé" ryby, kapr a polévka z něj, nehrozí ani náhodou. Asi deset let proto místo klasické drůbeží s knedlíčky nebo nudlemi dělám polévku rybí, krémovou. Je dost pracná a také drahá, proto jí máme pouze na vánoční svátky, ale baští ji naprosto všichni - i zapřísahlí nežravci všech ryb.
Pro 4 osoby:
500g filé z tresky
Šťáva z 1 ½ citrónu
2 svazky jarní cibulky
600g brambor
60g másla
800ml rybího vývaru (já dávám vodu)
400ml vody
Sůl, pepř,
2 špetky šafránu
200g smetany ke šlehání
1 svazek kopru nebo kadeřavé petržele
Červený kaviár ze pstruha
1x Gold Fischli od Wolfa original (crackery - rybičy) nemůžou být české, ty se v polévce rozpouštějí :(

Rybí filé marinujeme v citrónové šťávě. Cibulku podusíme na másle, přidáme oloupané nakrájené brambory, filé tresky. Vaříme cca 25 minut. Potom rozmixujeme, propasírujeme sítem, následně znovu ohřejeme, dochutíme solí, pepřem, šafránem a vmícháme šlehačku.
Nazdobíme na talíři, jak je vidět na fotografii. A fakticky takhle talíř na vánočním stole vypadá winking smiley

 

Na fotce jsou sice rybičky dělané z listového těsta, ale moc dobré a jednodužší jsou Gold fishli od Wolfa

 

Galerie:
file0121.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 19.05.2024 14:55
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-rybi-polevka/read.php?1,157402,157464#msg-157464