neděle 19. května, 17:35 Svátek má Ivo
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Teplá kuchyně
hodnocení: 4.50
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Bělehradský řízek
Re: Bělehradský řízek
Re: Bělehradský řízek
Re: Bělehradský řízek
Kam dáme to lečo? Do brambor?
Já bych to udělala bez česneku, ale jinak to vypadá zajímevě.
Re: Bělehradský řízek
Re: Bělehradský řízek
No jasně, že lečo do brambor a NEDODĚLANÝ. tj. bez uzeniny a bez vajíčka.
Naše máma vždycky v létě zarexuje povařený papriky a rajčata a tak, prostě základ na lečo.
Traged : ten česnek je tam právě to mňamozní, s tou chutí leča a brambor.
Re: Bělehradský řízek
Amee, to bych to musela dělat ve dvou hrncích, protože já česnek nemůžu a Kash ho má ráda.
Takhle dvojmo děláme i špenát, pizzu, atd.
Zarexovanej základ na lečo tchýně taky dělá, tak to někdy vyzkouším.
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Vytahuju na světlo...dopsala jsem k názvu "a jiné variace" protože si myslím, že se sem hodí i jiné..Tímto prosím Staníka a Mihuli ,aby sem překopčili řízkové recepty z co dnes vaříte....Jde i o mou pohodlnost, páč až budu za půl roku hledat onen recept..si nevzpomenu kde byl.. Ale pod řízkem ho najdu hned..
Holky díky...
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
No jo, zkopnout, ale jak ...? Provedu nějaké pokusy a uvidí se jestli se vidí
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Ale vážně, neznáte jogurtové řízky? Fakt doporučuju, je to skvělé! Normálně - vezmeš kuřecí řízky, nemusí se ani klepat, osolíš opepříš. Vezmeš si něco (já to nakládám do větší skleněné mísy) do toho vyklopíš jeden velký bílý jogurt, dáš 2 vajíčka, rozmačkaný česnek (dávám fest, několik stroužků), opepříš podle toho jak to máte rádi a do toho naložíš ty řízky a necháš uležet, min. do druhého dne. Mám je naložené už od pátku a pořád v poho, takže několik dní no problem Pak si nachystáš strouhanku a řízky vytahuješ, obaluješ tak jak jsou, i s tou trochou jogurtu co na nich zbude jak je vytáhneš a smažíš jako normální řízky. K tomu brkaši a jsou fakt božíííí
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Díky..díky...díky...
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
NZ Poslala jsem jenom recept, řízky jsou pořád v lednici
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Nech je tam..se hoděj třeba zejtra..dnes mám vařeno...
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Tady se budou taky hodit, neboj I když v tom vedru smažený řízek...
Re: Bělehradský řízek a jiné variace
Na příkaz vyšší moci kopíruji obrácené řízky:
"Obrácený" se jim říká proto, že to není klasický trojobal - mouka, vejce, strouhanka, ale postupuje se poněkud obráceně. Takže naklepeš maso - vepřové nebo kuřecí řízky, osolíš, opepříš, obalíš ve strouhance a namočíš v těstíčku.
těstíčko - směs vejce, trochy mléka a hladké mouky, špetka soli, vymíchat do hladkého těstíčka (hustota přibližně jako na palačinky nebo trochu hustější).
No takže maso obalené ve strouhance namočíš do těstíčka a rychle opečeš na pánvi do zlatohněda. Pak všechny takto obalené a na pánvi chvilku předpečené řízky naskládáš do pekáčku a zaliješ skleničkou nebo dvěma nakládané zeleniny - ideální Moravanka, prostě směs okurek, cibulek, hrášku, mrkve, příp. kukuřičky... Já dnes dělala asi 16 kousků masa, tak jsem nešetřila a nasypala na to rovnou tři skleničky. Žádné vymazavání plechu, nic takového, jen maso a sterilovaná kyselá zelenina, a dáš to upéct na tři čtvrtě hodiny, spíše zvolna. Je to neuvěřitelné, co to s tím masem udělá, jak je šťavnaté, jakou má výraznou chuť a rozpadá se na jazyku, já to miluju. Podáváme s brkaší. (Garantuju, že bude bitka o tu kyselou zeleninu, takže fakt na ní nešetřit, navíc čím víc toho nálevu v pekáči bude, tím spíš se nevypeče a maso se nepřipálí.) Není ani třeba podlévat.
Takže hurá do toho!