sobota 21. září, 03:02 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečete domácí chléb?
Ty je děláš pořád tak krásně řezané!
Já si obvykle vzpomenu až ve chvíli, kdy je chléb už v troubě, že jsem opět nenařízla povrch nožem.
Re: Pečete domácí chléb?
Re: Pečete domácí chléb?
A nedá si pokoj a nedá ..... . Je nádhernej . A ještě navíc kecá, že neumí vánočku ... na takovouhle se já nezmůžu ani náááááhodou [www.week.cz] . Hanulko, nemohla bych tě adoptovat ? Nebo ... mám tu volné dva syny ... ale to bych ti nemohla udělat .
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečete domácí chléb?
babko to jsem se snažila svého času i já a prd:-(
Re: Pečete domácí chléb?
Také je to jediná, co se mi kdy v životě povedla, hm, hm. A byl to mrňousek, abys nemyslela. Veškeré ostatní už se vždycky nějak odklonily, tak jsem na ně projistotu zanevřela. A také je to jen šestipramenka, ne patrová, kterou mám za tuplem záludnou. Ne, na vánočku prostě nemám buňky, ovšem zase to budu trošku zkoušet. I ten šestipramenný úplet si musím oživovat, jak ho nepoužívám.
Eli, adopci bych si nechala líbit, jenže to bys asi získala dalšího strávníka k výkrmu spíš.
Věrko, proti mně pečeš opravdu ve velkém, tak jsem zvědavá, jestli si případně někdy vzpomeneš, určitě se podělíš, viď?
Re: Pečete domácí chléb?
Podělím se ráda. Čím míň na mě zbyde, tím menší budou mé přírůstky faldíků.
Re: Pečete domácí chléb?
Jsem si, myslím, obnovila závislost na focení chleba. Hm. Snad trochu spolupotěším milovníky prasklin.
Víc než 90 procent žita.
A došla mi mouka, tak si třebas dám pokoj.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečete domácí chléb?
Ten není k jídlu, to je umělecký atrefakt:-)
Re: Pečete domácí chléb?
Fakt krásnej. To je snad zbytečné hodnotit chuť, umělecký dojem by dorovnal i chuť nepálené cihly.
Re: Pečete domácí chléb?
..... no, neadoptovali byste ji ........
Další dva strávníky beru .
Re: Pečete domácí chléb?
Jdu balit! (Nic dalšího ale opravdu neumím...)
Věrko, musím říct, že mi žitný sedí čím dál tím víc, je to důsledkem tobě dobře známého propadání určitým chutím. Vyhovuje mi ta hutnost, i ještě delší poživatelnost. Ale peču jen z běžné chlebovky, ne z ortodoxně celozrnné jako ty.
Tuhle jsem si v pidlivizaci ze zvědavosti koupila Žitan, takový malý kulatý chlebíček s tím dnes populárním cejchem z jedlého papíru, tak jsem doma hledala, čí je to produkt, a tedy Delty (neuvádějí, prevíti, jestli je stoprokvasový). Já jen, že jsem ho ještě neznala... chutnal mi a opět jsem si potvrdila, že se v rámci žánru za chuť své vlastní produkce stydět nemusím. Se mi ulevilo, a jak jen to půjde, budu dlabat to své, protože mě to baví.
Ty jsi takový znalec všeho, máš vyzkoušenou produkci Globusu?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečete domácí chléb?
Hanule, vracím se tak trochu bokem k pečení (odmítám vyndavat těsto z pekátny, protiví se mi na rukou) Jaké jsou cenové relace mouky, zatím peču z bílé, ale není to ono. Do pidivizace se špatně dostávám a nemám přehled.
Re: Pečete domácí chléb?
Jaji, také moc nevím.
Tipla bych tak kolem dvacky za chlebové, čtyřiceti za celozrnné. Věrka snad odebírá velkobalení, ovšem to bych nespotřebovala ani neuskladnila.
Re: Pečete domácí chléb?
Vím, že jsi, jaji, hodně přísná na své chuťové standardy, ale myslím si, že pokud by ses třeba uchýlila ke kompromisu, kde nahradíš polovinu té hladké pšeničné žitnou chlebovou, mohla bys být s výsledkem spokojena a i cenově jde o únosný kompromis (finanční limity důvěrně znám.)
Ona ta pšeničná chlebová je opravdu lepší, ale speciálně u drožďového chleba, který ti až dosud chutná i z konvenční hladké, nepůjde o takový posun. Je prostě na chleby vhodnější, ovšem pšenice je stále pšenice, a to i když je třebas celozrnná - zkrátka výkrm sporného nutričního přínosu. A jak si na ní pochutnáváme, co. Vždyť já taky.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečete domácí chléb?
Já používala i čistě jen chlebovou v dobách kdy v Tescu bývala kolem 17 Kč, je nepopiratelné, že s celozrnnou je chleba lepší a chutnější. Stejně tak jistě i kváskový je zase vyšší level, ale já nejsem schona kvásek uchovat a nemám troubu v které bych pekla chleba o další level lepší. Mám kachláky a roztopit je na pečení chleba schopné teploty je neúnosné co do spotřeby dřeva. Prostě každý jsme nějak linitovaný a musíme se těm limitům (bohužel) podřídit. Topení na teplo je úplně jiná, nižší, úroveň a navíc už se blíží doba kdy se topit nebude. Proto musím péct v pekárně (krom mé nelibosti z těsta na rukou).
Re: Pečete domácí chléb?
Tví Pražané ti rozumějí.
Když tě mám takhle na drátě, jaji, pokud v sezóně na kachlákách vaříš, jaká odhaduješ, že je teplota v troubě?