úterý 30. dubna, 01:53 Svátek má Blahoslav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečete domácí chléb?
Přijela jsem v noci a zjistila, že doma není ani kůrka chleba, tak jsem hned nachystala kvásek a teď už je chléb pečený. Jak jsem spěchala, tak krásně prasknul opět po celé délce bochníku. Mladí si ukrojili obě patky ještě teplé... (ta zrníčka v chlebu jsou slunečnicová semínka)
Re: Pečete domácí chléb?
www.majkaj.webg..
Re: Pečete domácí chléb?
Já si o tom kváskovém ani nenašla odvahu přečíst, natož ho upíct.
Re: Pečete domácí chléb?
Majko, já dělám ten trochu falešný kvásek, takže se to ve finále od toho nehnětenéhomoc neliší. Ale chutná trochu jinak, to jo.
www.majkaj.webg..
Re: Pečete domácí chléb?
A kde najdu recept?
Re: Pečete domácí chléb?
V receptech ho mám i s obrázky, ale často dělám zrychlenou verzi - dám do 2_litrové sklenice kousínek droždí (opravdu maličký, já mám droždí v mrazáku, tak jen z hran uškrábu trochu nožem), přidám lžičku třtinového cukru, teplou vodu a cca 4 lžíce žitné mouky a udělám kašičku, když to trochu vzejde, přidám další mouku a vodu a třeba ještě jednou. Pak ten vzešlý kvásek naleju k pšeničné mouce, do níž jsem dala sůl, kmín, fenykl. A dál už je to klasika, prohnětat, nechat kynout 1-2 hodiny, zpracovat tvar do ošatky, nechat opět kynout asi 1/2 hodiny, dát na plech a péct v cca 180-200 asi půl až třičtvrtě hodiny.
Re: Pečete domácí chléb?
Upečeno. Chleba dobrej, fotograf mizernej
Re: Pečete domácí chléb?
Čím sypeš? Sezamem?
Re: Pečete domácí chléb?
Věrko ano, je to sezam. První dva bochníky byly bez ničeho, teď jsem dělala čistku ve špajzu a našla sezam, tak jsem posypala. Kupodivu se nikdo neofrňuje
Re: Pečete domácí chléb?
Já peču podle pana Cuketky. Přiložila jsem recept. Je srozumitelný, takže jsem ho pochopila i já a to je co říct. Ten kvásek = 1 lžíce kvásku se přidá ke 150 g žitné mouky a 150 ml vody. Rozmíchat. Je to tak husté a lepivé, že to jde jen hodně ztěžka. Nedávat víc vody. Někde jsem četla, že řidší kvásek je hůř uchovatelný v lednici. Takto připravený kvásek se nechá v přikryté nádobě cca 12 hodin a pak už dle receptu.
Než začnete zadělávat chléb, odeberte 1 velkou lžíci kvásku do skleničky s uzávěrem a můžete uchovávat v lednici i 7 dní - možná i víc, to jsem nezkoušela.
Re: Pečete domácí chléb?
Cancourku, vypadá moc jedle
Re: Pečete domácí chléb?
Už není proč já se s tím peču,když to okamžitě sežerou
Re: Pečete domácí chléb?
No proč.... přece abys měla radost, jak rodině chutná
Re: Pečete domácí chléb?
taky by mě zajímalo, kolik chleba jim zbyde na krámu. Musí to určo být znát. A jak už se těším na léto, až se bude grilovat, to musí být jen domácí chléb
Re: Pečete domácí chléb?
Já jak jsem dnes chléb upekla, tak syn si hned odnesl kus k pozdní snídani a říkal, že ten, co si včera koupili, usuší pro zvířátka. Musím té jeho přítelkyni ukázat, že ten nehnětený je fakt i pro začátečníky, aby si ho mohli péct sami.
Re: Pečete domácí chléb?
Ahoj,
kdo pečete, můžete mi říci, jestli je tohle pro začátečníka základní recept? recept: dommo.cz/Magazin/Recepty/Recept-na-kynuty-domaci-chleb
Teprve začínám a hledám nějaký jednoduchý recept, kde "nemůžu nic zkazit" Díky