Re: Pečete domácí chléb?

Autor: 555, Datum: 02.02.2014 14:46

Já peču podle pana Cuketky. Přiložila jsem recept. Je srozumitelný, takže jsem ho pochopila i já a to je co říct. Ten kvásek = 1 lžíce kvásku se přidá ke 150 g žitné mouky a 150 ml vody. Rozmíchat. Je to tak husté a lepivé, že to jde jen hodně ztěžka. Nedávat víc vody. Někde jsem četla, že řidší kvásek je hůř uchovatelný v lednici. Takto připravený kvásek se nechá v přikryté nádobě cca 12 hodin a pak už dle receptu.

Než začnete zadělávat chléb, odeberte 1 velkou lžíci kvásku do skleničky s uzávěrem a můžete uchovávat v lednici i 7 dní - možná i víc, to jsem nezkoušela.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 22:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1102226#msg-1102226