Re: Pečete domácí chléb?

Autor: SPIKE, Datum: 02.02.2014 13:35

V receptech ho mám i s obrázky, ale často dělám zrychlenou verzi - dám do 2_litrové sklenice kousínek droždí (opravdu maličký, já mám droždí v mrazáku, tak jen z hran uškrábu trochu nožem), přidám lžičku třtinového cukru, teplou vodu a cca 4 lžíce žitné mouky a udělám kašičku, když to trochu vzejde, přidám další mouku a vodu a třeba ještě jednou. Pak ten vzešlý kvásek naleju k pšeničné mouce, do níž jsem dala sůl, kmín, fenykl. A dál už je to klasika, prohnětat, nechat kynout 1-2 hodiny, zpracovat tvar do ošatky, nechat opět kynout asi 1/2 hodiny, dát na plech a péct v cca 180-200 asi půl až třičtvrtě hodiny.


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 01:50
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1102190#msg-1102190