středa 15. května, 04:14 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
www.majkaj.webg..
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Majko, to vypadá úžasně!
Já jsem se na tenhle způsob stravování vykašlala, výsledky nebyly skoro žádné a dost mě to otravovalo vařením extra pro sebe. Tebe obdivuji a závidím.
www.majkaj.webg..
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Věruš, já to fakt nedržím ortodoxně, jen občas zaexperimentuju a naučila jsem se některým věcem vyhýbat a některé vyhledávat. Třeba rohlíky jsem neměla asi tři roky. Brambory párkrát. Ale už mi jídlo s bramborem vlastně ani nechutná, přijde mi, že jsem po takovém jídle hotová a bez energie. Ale cukroví jsem si neodepřela, jak to mám před sebou, tak neodolám. Objevila jsem naopak věci, na kterých ujíždím. Třeba hráškové pyré nebo celerové hranolky. Pak ještě květáková rýže nebo kaše, to už není taková láska, ale chutná mi to.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Mám to podobně... zjistila jsem, že mě nebaví nakupovat méně obvyklé suroviny a pořád myslet na to, jestli jich mám doma dostatek. A už vůbec bych se zbláznila, kdybych měla zvlášť vařit sobě a zvlášť pro zbytek rodiny, když jsou skoro rok doma a musím denně vařit.
Ale i sama za sebe se přiznám, že na sebe neumím být tak přísná, abych dodržovala něco dlouhodobě, spíš si musím celkově nastavit zdravější stravování.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Máš někde recept na to pyré a hranolky? To bych mohla zkusit. Díky.
www.majkaj.webg..
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Anavi, není nic jednoduššího.
Hráškové pyré:
Na troše másla podusíme mražený hrášek, výborné je k němu přidat snítku máty, ale není podmínkou.
Jakmile je hrášek měkký, což je za pár minut, rozmixuju tyčovým mixérem, naředím podle potřeby mlékem, osolím.
Zatím jsem nenarazila na nikoho, komu by to nechutnalo.
Celerové hranolky:
Celer nakrájím na hranolky a krátce povařím v osolené vodě s trochou kurkumy.
Potom nechám péct na pečícím paapíře osolené a pokapané olejem do zlatova. Trvá to poměrně dlouho a celer se speče. Takže s ním nešetřit.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Díky... někdy zkusím.
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Majko, díky , celerové hranolky určo vyzkouším ... celer můžu v jakékoliv podobě, nechápu proč, ale vše chápat nemusím
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Vidíte celerové hranolky mám ráda, a úplně jsem na ně zapomněla. Já je jen povrchu opekla na pečícím papíře a s pár kapkami oleje, uvnitř byly syrové křupavé. Já celer miluju syrový, dokázala bych sníst celou bulvu jen tak jako jablko:-)
Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.
Já mám dojem, že jsem je i malinko posypala grilovacím kořením. Nebo to byla to cizrna? teď jste mě zmátly