Re: Pečení, vaření bez mouky a cukru? Jde to.

Autor: Majka, Datum: 07.01.2021 18:39

Veka

200 g 45% tvrdého sýra
1 Palouček (100 g) čerstvý smetanový sýr
Tvrdý sýr nastrouhat a spolu s paloučkem trochu rozehřát v mikrovlnce. Nesmí ztvrdnout, musí se jen lehce rozpustit.
Do rozpuštěných sýrů přidat
200 g mandlové mouky (neměla jsem, tak jsem rozmixovala napůl mandle ve slupce a slunečnici)
50 g sezamového semínka
15 g PDP s vinným kamenem
1 ČL xantanové gumy (kdo nemá, nedá) a 1 ČL soli
Vypracovat v ruce těsto, má konzistenci jako klasické linecké, drží a nelepí se. Po vypracování vyklepnout
2 celá vejce
a znovu rukou zapracovat do těsta, teď už se lepí, ale lépe drží pohromadě. Vyválet šišku. Potřít žloutkem, posypat sezamem a nožem udělat zářezy. Péct na 200 °C 20 minut a poté znovu na 200 °C, ale horkovzduch ještě 10 minut. jsem ji použil. Je super, dala by se použít i na sladko, to dělá ta mandlová mouka.
Dělala jsem napoprve poloviční dávku, recept jsem půlila.

 

Galerie:
img_20210107_175106.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 12:04
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-peceni-vareni-bez-mouky-a-cukru-jde-to/read.php?1,1501767,1576016#msg-1576016