sobota 11. května, 10:37 Svátek má Svatava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Bábovka stokrát jinak
Také vyzkouším. Dnes jsem zrovna koupila kilo měkkého tvarohu
Re: Bábovka stokrát jinak
Re: Bábovka stokrát jinak
Irisko, dík za odkaz, já vyzkouším tuhle [www.prozeny.cz] možná by šla i jako korpus na dort, Tonče bude zase chtít čokoládový. Jen, kruciš, kam si mám rcp. uložit . Opisovat ho teď nebudu, snad nezapomenu.
Re: Bábovka stokrát jinak
Elenko, recept jsem hodila do spojené pekařky [www.week.cz]
Re: Bábovka stokrát jinak
Díky moc, nejhodnější, nejšikovnější .
Drahuško, Irisko, kráááásné je máte . Mně se jaksi nikdy nechce míchat kakao do trochy těsta (nádobí navíc), naliju tak půlku těsta do formy, zasypu kakaem (přiměřeně), doliju zbytek těsta, párkrát projedu vidličkou, noooo je trochu mramorová. A to co udělala Drahušce mi provede téměř pravidělně ... není to potom bábovka, ale kopačák. Ještě se nestalo, že by se nesnědla.
Re: Bábovka stokrát jinak
....teď jsem dumala, jakou že to mojí bábovku chválíš, protože jsem už hodně dlouho nepekla
S tím kakaem to příště zkusím Elo, jak to děláš ty. Tvarohovou, co chci nyní zkusit, obarvím, jak píšou.. asi
Re: Bábovka stokrát jinak
elo, jak to myslíš s tím "nádobím navíc"? Udělám těsto v míse, vyliju do bábovky, malou část těsta ponechám. Do toho zbytku vmíchám dvě lžíce kakaa a potom liju na světlé těsto. Tím, že je těžší, tak proteče.
Nicméně si umím představit, že tvůj způsob rovněž funguje
Re: Bábovka stokrát jinak
Anav, dělám to stejně a taky jsem dumala nad "nádobím navíc". Pak jsem si vzpomněla,jak to dělá tchýně. Ta si odlije trochu těsta, do kterého přidá kakao. Do formy pak nalije světlé těsto, potom kakaové a na závěr opět světlé.
Třeba tak to Elenka myslela
Re: Bábovka stokrát jinak
Jo, jak píše Cancourek ... aby v bábovce byly proužky. Na tohle je specialista Hanule a tuším Naba. Anavi, tak jsem to dělávala také.
Re: Bábovka stokrát jinak
Já to mám naučené od maminky, bábovka se dělala třená, tenkrát bez el. šlehače se poctivě třelo máslo s cukrem a žloutky vařečkou přesně půl hodiny, nakonec se přidávala mouka s prdopečem, mlíko a sníh, takže do prázdné nádoby od sněhu se dala část těsta a obarvila kakaem. Potom do formy se střídavě přidávalo lžící světlé a tmavé těsto, nádherně to proužkuje.
Dělám to tak dodnes, ale s el. šleháním vše daleko rychlejší...
Re: Bábovka stokrát jinak
Jsem upekla tu tvarohovou. Chladne ve špajzu. Jsem na ní zvědavá, jaká bude. Voní pěkně a šla moc pěkně vyklopit. Nevysypala jsem kokosem, nemusíme ho
Re: Bábovka stokrát jinak
Tvarohovou také peču, je dobrá, vláčná
Re: Bábovka stokrát jinak
Kordul, pečeš tu s tvarohovou náplní? Jak dávala Ela odkaz?
Je moc dobrá. Není tolik sladká
Re: Bábovka stokrát jinak
Drahuš, jsem na mobilu a zpět to nedohledám a kuchařku mám někde zarovnanou, i když jsem ji pekla nedávno, tak recept nevim. Když se mě chce tak dělam tu olejovou jak Naba, i to mramorováni po lžících. Těsto si odlejvám do nádoby po sněhu, tek neni ušpinění navic
Re: Bábovka stokrát jinak
Drahuško, odkaz dávala Iriska .
Nabo, ty si s bábovkou vyhraješ . Já právě sníh nedělám, umíchám všechno v jedné míse. Jsem lenoch.
Re: Bábovka stokrát jinak
Aha, tak Iriska
Elo, také všechno jen míchám. Málokdy dělám sníh. On v tom ve finále rozdíl není.
Bábovka je dobrá, ale dnes ráno mi přijde divné, že to, co je těsto, je teplejší, než ta tvarohová náplň. Ta je hodně studená. Je to takové nesourodé