pátek 4. října, 08:42 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Neobvyklé léčivé rostliny
Jaji super nápad, třeba někdo poradí jak vyrábět lektvary
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Kalísie voňavá
[www.kotvicnikovafarma.cz]
Bych ráda recept na marjánkovou mastičku na artritidu kdybyste někdo věděl
Drahu, zítra ti ji písknu na SZ. Mám to v práci.
My si s Dášou chceme pořídit Kustovnici čínskou, nemáte někdo vyzkoušené recepty na to jak ji užívat
Užití: tato rostlina je v Číně velmi populární jako tonifikační prostředek, objevuje se v mnoha směsích. Plod se užívá při závratích, bolestech hlavy, rozmazanému nebo slabému vidění, při únavě. Kůra kořene se užívá při nadměrném nočním pocení, při zvýšené teplotě provázející tuberkulózu, při kašli a také při vykašlávaní krve, při krvi v moči, diabetu, hypertenzi, při vředech a abscesech. Listy při horečkách, zrudnutí očí, šerosleposti a některých ženských nemocech.
Využívá se celá rostlina
Popis rostliny: Roste planě v severních oblastech Číny a v Japonsku. Keř má bílé nebo šedé větve s kuželovitými trny, které se někdy prodlužují a nesou listy a květy. Listy jsou střídavé, podlouhlé kopinaté a tupé. Květy vyrůstají jednotlivě nebo ve svazečcích až po pěti na nitkovitých stopkách. Plod je červenooranžová bobule až 2 cm velká sice se sladkou, ale dosti nepříjemnou chutí. Semena jsou asi 2 mm velká, oranžově žlutá, uložená v lepkavém míšku. Zkušenosti s pěstováním v našich klimatických podmínkách jsou minimální, takže alespoň prozatím budeme pěstovat jako rostliny tropické.
Rostlina je vytrvalá, je vysoká až 3 m
Výsev semen provádíme od poloviny června, v našich podmínkách bez problémů roste i přezimuje.
Máco to bych potřebovala taky, sotva vstávám ráno z postele.
Drahuš, dá se to najít na netu
Drahuš máš to v mejlíku.
Jájo Kustovnici si chceme taky pořídit, prý je zázračná. Zatím máme nový rakytník.
Mám cholesterol v háji tak si ji určitě objednám ještě teď najaře
Taky ji chceme ještě letos. U nás hned vedle pracáku je zahradnictví, kde je mají tak mám v plánu pro ni skočit.
Kustovnici si kupuji sušenou,baštím ji na husto a ani jsem netušila,že je tak hodně léčivá.App teď zrovna ji nemáme,nutno napravit .
Koupím si dva keříky mám různé netradiční drobné ovoce ráda, ještě koukám po Muchovníku a dalších záležitostech :-) ještě že mám velikou zahradu :-)
no jo to se někdo mááááá
8.000m2 přijeď na brigádu :-)