středa 15. května, 03:53 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Konzervace
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Kečupy, čatní...
Na chleba s máslem , Moni asi jako dát ho k něčemu s tepenou ůpravou mi přijde škoda, ale zkus to
Re: Kečupy, čatní...
Re: Kečupy, čatní...
Moni na čínu by stačila moje směs " MATLA " ( z cukety, cibule, česneku, kečupu a koření) . Je to původně směs na topinky, ale dá se s úspěchem použít i pod maso .
Re: Kečupy, čatní...
Holky, nemáte náhodou některá recept na takový ten švestkový blivajz co se dá použít ke grilovaným masům_? Takové to švestkové čatní
Re: Kečupy, čatní...
Vladko, tady, na druhé straně jsem ho dávala
Re: Kečupy, čatní...
Holky, vytahuji nahoru tuhle diskuzi. Je tam inspirace na zpracování rajčat a přidám sem i ty vaše recepty.
Re: Kečupy, čatní...
Recept na kečup od Vladky:
Kečup
2 kg rajčat
1/4 kg cibule
1/2 kg jablek
hlavička česneku
2 feferonky
3-4 kapie
15 dkg cukru 1 lžíce soli
1/8 l octa
5 kuliček pepře
5 kuliček nového koření
5 hřebíčků
3 bobkové listy
1/2 lžičky mleté skořice (ne víc)
1 lžíce sladké papriky
Všechno pokrájet, 1 - 2 hodiny povařit (míchat)
Vybrat koření a listy,směs rozmixovat, přepasírovat přes cedník, znovu přivést k varu. Horké plnit do skleníc. Já to ještě steriluji. Z téhle dávky je asi 6 menších sklenic.
Re: Kečupy, čatní...
Recept na kečup od korduly:
2 1/2 kg rajčat
80 dkg čer. paprik
1 / 2 kg jablek
1 / 2 kg cidule
12 dkg česneku
1 / 2 l octa
1 / 2 kg cukru
3 pol. lžíce soli
1 pol. ml. zázvoru
5 hřebíčků
Vše nakrájet a asi 1 1/2 hod. vaříme. Potom rozmixujeme a přez husté síto přecedit.Dáme do slkenic a ster. 15. min - 80 C
Re: Kečupy, čatní...
Recepty z rajčat od korduly:
Pasta z paprik a rajčat
1 kg rajčat
1 kg paprik
6 cibulí
6 feferonek
umlet a 20 min. povařit // ster. 15 min. - 80 C
Hořčice
1 1/2 kg paprik
3 vět. cibule
1 1/2 kg rajčat
..2 dcl oleje
..5 feferonek
..1 " DEKO "
..15 kostek cukru
..20 mim. vše povařit - rozmixovat - sterilovat
Re: Kečupy, čatní...
Anavi, díky za vytažení, věděla jsem, že tu tohle téma někde je, ale nenašla.
Překvapilo mě ale, jak se ten kečup dlouho vaří, myslela jsem, že to bude jednodušší.
Re: Kečupy, čatní...
Peefko, to dlouhé vaření je kvůli zhoustnutí. Já to dělám v troubě - na pekáčku se to rychleji odpařuje a taky se to nemusí tolik hlídat. Dělám tak povidla i houbovou smaženici.
Re: Kečupy, čatní...
1 kg švestek (mohou být i "špendlíky", blumy ap.)
6 jablek (nakrájet, neloupat)
3 cibule (nakrájet na kusy)
15 dkg cukru
1 lžička soli
1 lžička mletého zázvoru (já bych asi dala čerstvý, strouhaný)
1,5 lžičky skořice
1,5 lžičky pepře
15 hřebíčků
trochu octa (dle chuti)
Švestky, jablka a cibuli malinko podlít a chvílu podusit, rozmixovat, přidat koření a opět dusit. (hřebíček dát buď mletý nebo pak vyndat), nakonec přidat ocet a 15 minut ve skleničkách sterilovat.
Není to můj recept, ale vypadá zajímavě, tak ho sem dávám.
Re: Kečupy, čatní...
.. a co něco z "červené řepy"
1 kg červ. řepy
1 kg hlávkového zelí
20 dkg cibule
- nálev :
1 / 4 octa, 10 dkg cukru, 2 lžíce soli
Řepu uvaříme a oloupeme, ..... nálev a zeleninu 10 min. povaříme
smícháme s řepou a 15 min. sterilujeme,....... dobrou chuť
Re: Kečupy, čatní...
Diskuze zapadla, ale teď by se leccos hodilo ke grilování, tak ji vytahuju.
Re: Kečupy, čatní...
Spike, dobře děláš, zrovna koukám na to švestkové čatný co jsi dávala recept, asi brzy vyzkouším
Re: Kečupy, čatní...
My jsme konzervy, tak baštíme ke všemu grilovanému Jendovo červené svinstvo. Loni jsem udělala broskvovou marmeládu, která mi nejede, protože je mdlá, tak má spoustu základu na výrobu červeného svinstva a žereme s přáteli ve velkém