Re: Kečupy, čatní...

Autor: SPIKE, Datum: 10.08.2012 13:54

1 kg švestek (mohou být i "špendlíky", blumy ap.)

6 jablek (nakrájet, neloupat)

3 cibule (nakrájet na kusy)

15 dkg cukru

1 lžička soli

1 lžička mletého zázvoru (já bych asi dala čerstvý, strouhaný)

1,5 lžičky skořice

1,5 lžičky pepře

15 hřebíčků

trochu octa (dle chuti)

 

Švestky, jablka a cibuli malinko podlít a chvílu podusit, rozmixovat, přidat koření a opět dusit. (hřebíček dát buď mletý nebo pak vyndat), nakonec přidat ocet a 15 minut ve skleničkách sterilovat.

 

Není to můj recept, ale vypadá zajímavě, tak ho sem dávám.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 02:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-kecupy-catni/read.php?1,248,828087#msg-828087