pondělí 13. dubna, 00:47 Svátek má Aleš
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahrada
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Podkategorie:

Autor: Libi

Cibuloviny

Datum: 16.01.2007 18:21

Koupila jsem si ve výprodeji v baumaxu cibuloviny - jarní i podzimní. Co mám dělat s těmi, které měly být na podzim už v zemi? Některé z nich jsou už napučené. Mám je zasadit třeba do nějakého truhlíku nebo mísy a dát do chodby? Bude jim stačit kratší doba na to, aby se uhnízdily a na jaře vykvetly?  Minulý rok jsem tak už měla ve velké míse sesazené hyacinty, fotka tu také někde je.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 11 z 21
  • Autor: Loyalty

Re: Cibuloviny

Datum: 12.11.2024 06:39

Kupte si 100% nezjistitelné padělky peněžní třídy AAA+ | SSD CHEM | KLONOVANÉ KARTY NA PRODEJ @(infodocuments4@gmail.com)WhatsApp: +237673528224

• Autor: Reklama

• Autor: Loyalty

Datum: 12.11.2024 06:39

Buy 100% undetectable counterfeit money grade AAA+ | SSD CHEM | CLONED CARDS FOR SALE @(infodocuments4@gmail.com)WhatsApp: +237673528224

• Autor: Manca

Datum: 12.11.2024 07:41

Pěstujete někdo kandík? Jak brzy raší, žerou ho slimáci?

• Autor: alenak

Datum: 12.11.2024 12:45

Bohužel kvůli suchu nepěstuji.

• Autor: samanka

Datum: 13.11.2024 10:44

Kandíky raší brzy, tedy psí zub. Ale slimáky moc nemám, tak nevím, jestli jim chutnají. Ale na Medníku jsem žádné ožrané neviděla. kupovala jsem předloni

• Autor: Betas

Datum: 14.11.2024 16:28

Kandik neznam, nemam.

Dnes jsem dosazovala posledni cibuloviny z Lidlu a tentokrat musim souhrne pochvalit jejich kvalitu - treba male kosatecky nejhezci a nejvetsi cibulky co kdy, to same krokusy thumbs down A hlasim, ze objednavat uz nic dalsiho nebudu grinning smiley a uz se jen budu tesit na jaro. Uvidime, jestli budou zameny, to je u nich vzdy loterie.

Vyrusila jsem rasisci snezenky, jejich cibulky uz skoro lezou i na povrch pudy. Nevim, jestli se nejak vytlacuji nahoru, ze uz jich je v tom hnizde moc confused smiley tak nevím, jestli je ted jeste nemam vyryt a zkusit je dostat hloubeji, ale uz maji dost korinku prave, tak abych jim spis neublizila..

• Re: Cibuloviny

Datum: 14.11.2024 17:16

Betas, asi před třemi díly Zahradníkova světa jsem koukala na práci se sněženkami. Nebude to vytahováním ale množením. Zjara v plném květu je vyryli s hlínou, rozdělili jak to šlo na víc dílů a zasadili zpátky.Počkala bych až po zimě.

A už se fakt těším na jaro. Jak to všechno poleze. Doufám.

Datum: 14.11.2024 18:21

Ano sněženky a bledule přeszovat a rozsazovat v květu. Několikrát to mám v praxi ověřené.

• Autor: alenak

Datum: 14.11.2024 19:00

cibuloviny mi taky některé lezou, ale byl tam krtek přes léto,,,narašené tj. v zemi hodně, zvlaštní....

Datum: 14.11.2024 22:33

Ale ono je to tam docela nestastne - mela jsem dost pilin, tak jsem na podzim zamulcovala docela slusnou vrstvou zahony. Dnes jsem pri sazeni jinych cibulovin jenom rukou odstranovala tu vrstvu mulce a v tom jsem zjistila, ze uz vytahuji stavajici cibulky, jsou skoro uplne na povrchu hliny, tak jsem ty uplne vytahnute strkala nazpatek do direk udelanych prstem do stavajiciho trsu. Asi v zime pres ten mulc nevymrznou, ale nevim, jak se jim tam bude darit az do odkvetu. Mela jsem pocit, ze cibuloviny se spis zahrabavaji dolu do zeme, ale mne snezenky ze zeme spis vyskakuji grinning smiley confused smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Betas (15.11.2024 12:55)

• Autor: bosk

Datum: 15.11.2024 07:57

jaja99 napsal(a):

Ano sněženky a bledule přeszovat a rozsazovat v květu. Několikrát to mám v praxi ověřené.

Taky jsem to několikrát dělala.

• Autor: Manca

Datum: 15.11.2024 14:03

Taky mi sněženky vylezly. Ožrali jim pak cibulky slimáci. Já je přesazovala brzy zjara a taky to zvládly, při rašení. Nebylo zbytí.

Datum: 15.11.2024 18:27

Kdy je ozrali slimaci? Behem leta nebo az ted?

Datum: 15.11.2024 18:32

Tak!! A prave ted jsem shledla jedno video z Anglie, kde pani ukazuje kolekci cibulovin, co si poridila na doplneni (pres 1000cibuli) a u tulipanu rekla dve veci. Ze je bude sazet dost hluboko, aby:

- je nesezraly veverky, asi tam s tim maji problem, ze je vyhrabavaji grinning smiley

- ale druhak, aby jim pry zustala velka silna cibule misto toho, aby se delila na spoustu malych dcerinnych a snazila se rozmnozovat. Tak v tom, ze by bylo to kouzlo????? confused smiley Bohuzel ale nespecifikovala hloubku, kterou mysli. Zkusim se ji treba zeptat...

Datum: 15.11.2024 22:14

Betas, tak se zeptej. Líná....A případně se, prosím, poděl. O veverkách jsem to taky slyšela. grinning smiley Všude doporučují 2 až 3x výšku cibule nad.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahrada (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.