|
|
pondělí 13. dubna, 00:47 Svátek má Aleš
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Cibuloviny
Kupte si 100% nezjistitelné padělky peněžní třídy AAA+ | SSD CHEM | KLONOVANÉ KARTY NA PRODEJ @(infodocuments4@gmail.com)WhatsApp: +237673528224
Buy 100% undetectable counterfeit money grade AAA+ | SSD CHEM | CLONED CARDS FOR SALE @(infodocuments4@gmail.com)WhatsApp: +237673528224
Pěstujete někdo kandík? Jak brzy raší, žerou ho slimáci?
Bohužel kvůli suchu nepěstuji.
Kandíky raší brzy, tedy psí zub. Ale slimáky moc nemám, tak nevím, jestli jim chutnají. Ale na Medníku jsem žádné ožrané neviděla. kupovala jsem předloni
Kandik neznam, nemam.
Dnes jsem dosazovala posledni cibuloviny z Lidlu a tentokrat musim souhrne pochvalit jejich kvalitu - treba male kosatecky nejhezci a nejvetsi cibulky co kdy, to same krokusy
A hlasim, ze objednavat uz nic dalsiho nebudu
a uz se jen budu tesit na jaro. Uvidime, jestli budou zameny, to je u nich vzdy loterie.
Vyrusila jsem rasisci snezenky, jejich cibulky uz skoro lezou i na povrch pudy. Nevim, jestli se nejak vytlacuji nahoru, ze uz jich je v tom hnizde moc
tak nevím, jestli je ted jeste nemam vyryt a zkusit je dostat hloubeji, ale uz maji dost korinku prave, tak abych jim spis neublizila..
Betas, asi před třemi díly Zahradníkova světa jsem koukala na práci se sněženkami. Nebude to vytahováním ale množením. Zjara v plném květu je vyryli s hlínou, rozdělili jak to šlo na víc dílů a zasadili zpátky.Počkala bych až po zimě.
A už se fakt těším na jaro. Jak to všechno poleze. Doufám.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Ano sněženky a bledule přeszovat a rozsazovat v květu. Několikrát to mám v praxi ověřené.
cibuloviny mi taky některé lezou, ale byl tam krtek přes léto,,,narašené tj. v zemi hodně, zvlaštní....
Ale ono je to tam docela nestastne - mela jsem dost pilin, tak jsem na podzim zamulcovala docela slusnou vrstvou zahony. Dnes jsem pri sazeni jinych cibulovin jenom rukou odstranovala tu vrstvu mulce a v tom jsem zjistila, ze uz vytahuji stavajici cibulky, jsou skoro uplne na povrchu hliny, tak jsem ty uplne vytahnute strkala nazpatek do direk udelanych prstem do stavajiciho trsu. Asi v zime pres ten mulc nevymrznou, ale nevim, jak se jim tam bude darit az do odkvetu. Mela jsem pocit, ze cibuloviny se spis zahrabavaji dolu do zeme, ale mne snezenky ze zeme spis vyskakuji

Taky jsem to několikrát dělala.
Taky mi sněženky vylezly. Ožrali jim pak cibulky slimáci. Já je přesazovala brzy zjara a taky to zvládly, při rašení. Nebylo zbytí.
Kdy je ozrali slimaci? Behem leta nebo az ted?
Tak!! A prave ted jsem shledla jedno video z Anglie, kde pani ukazuje kolekci cibulovin, co si poridila na doplneni (pres 1000cibuli) a u tulipanu rekla dve veci. Ze je bude sazet dost hluboko, aby:
- je nesezraly veverky, asi tam s tim maji problem, ze je vyhrabavaji
- ale druhak, aby jim pry zustala velka silna cibule misto toho, aby se delila na spoustu malych dcerinnych a snazila se rozmnozovat. Tak v tom, ze by bylo to kouzlo?????
Bohuzel ale nespecifikovala hloubku, kterou mysli. Zkusim se ji treba zeptat...
Betas, tak se zeptej. Líná....A případně se, prosím, poděl. O veverkách jsem to taky slyšela.
Všude doporučují 2 až 3x výšku cibule nad.