neděle 10. listopadu, 20:19 Svátek má Evžen
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vyvýšené záhony
též jsem dospěla do tohoto stadia. Čemu se na mé zahradě nedaří, to tam prostě nebude
Tvrdím, že příroda je mocná a když chce, poradí si.
Důkazem toho je obecní pozemek, kde jsem v loňských vedrech téměř nezalévala. Takže hodně rostlin na podzim chcíplo nebo uschnulo. A světe, div se! Na jaře to všechno obrazilo!!!
Tak muj prvni improvizovany vyvyseny zahon a moje prvni dyne a cuketa v zivote po vcerejsku skoncili takto...
Dýně i cuketa jsou takové Adély, určitě se vzpamatují a pojedou.
no nazdar.......to u vás pěkně řádilo
Cuketa ma stred snad v poradku, ale dyne ma rozsmelcovany i slahouny. Par mi ji zustalo v ruce a par deravych zustalo. No uvidim, jestli to nejak holky jeste rozchodi :-(
Ulamane krome listu i poupata hortenzii, o trvalkach ani nemluvim.. :-( Jo a malem bych zapomnela na cerstve vysazeny travnik, ktery i se substratem ted muzu hledat nekde u sousedu :-(
Nevyhazovat,nechat,priroda ma obcas neuveritelnou schopnost regenerace a pudu sebezachovy!!!
My jsme do naseho vyvyseneho na podzim vyhodily s mamkou scvrkla rajcata a prekryly veskery bioodpad hlinou..Tohle je vysledek :-).Mely tam byt jen papriky,ale nemela jsem to srdce to rajce,ktere si pres mrazy i vedro vybojovalo sve misto,vyrvat.:-)
Jsne zvrdave,jake bude
Betas,soucitim s tebou...ten travnik by me stval.Ale priroda je proste porad silnejsi,nez my.
Dekuju :-( ja vimmmm...
A rajcatka budou urcite famozni, kdyz jsou to takove hrdinky :-)
i tohle je možnost
Holky prosim o radu, dyni hokaido mam letos poprve. Maji se zkracovat slahouny? A event. kdy?
Nekdo rikal, ze kdyz se slahoun serizne, dyne uz prestane rust. To se mi ale nezda
Mam par slahounu, ktere porad nekam vyvazuji a nejvetsi plod ma zatim prumer tak 5cm. Pak je tam spousta malickych... Vzhledem k tomu, ze jsme v horach a je chladneji (letos obzvlast, slunce skoro zadne a porad leje, takze cukety mi odehnivaji ), tak nevim, jestli seriznout a event. jak dlouhe slahouny nechat, aby neubiraly silu a spis stihly vyzrat plody...
Kdyz se slahoun serizne - nebude se snazit obrazet porad tema postranima??
Dekujuuu
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Betassegraje má a nikdy neseřezává, úrodu má skvělou. Na fotce část loňských
Ach jo, takze uz i dyne mi asi chyta plisen... Ze jo? Poradite prosim, co s tim?
Betas, nejsem rostlinolékař, ale občas se nám tohle taky u dýňovitých stává a já si vždycky myslím, že nejde o plíseň, ale o poruchu ve výživě rostliny, plod "neutáhne" ... zkus přihnolit nějakým hnojivem na plod a květ (asi s dostatkem draslíku ?).
Můžu úspěšně pěstovat cuketu a hokaido i ve stínu? Pod okrajem koruny udělám dvojitý kompost a na něm je budu sázet. Jakou máte zkušenost?