|
|
neděle 7. června, 21:55 Svátek má Iveta
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Thajsko
Diskutujte!
Podělte se se svými přáteli o zážitky z cestování, a nebo naopak získejte cenné rady před caší cestou!
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: EXOTICKÉ PLODY
Tu akebii měla Missi doma na zahradě, to jsem ochutnala tady:-), bylo to dobré . Mangostan je taky super dobroučký a salak super. Týráte mě dala bych si něco a nemám tu ani jablko.
( Brno, 250m n.m.)
Mám na zahradě Asiminu (Asimina triloba), loni měla poprvé 3 plody, říká se jí také banán severu. Znáte někdo? Je to výborné
, dobře mrazuvzdorné a snadné pěstování. Exotika na zahradě 
Pěstujeme (resp. můj chlap pěstuje) tuhle zajímavou užitkovou rostlinu - světelný kořen (jam čínský, smldinec).
Je s tím dost práce, má na to vysoký vyvýšený záhonek, který se do 3/4 naplní křemičitým pískem, potom je vrstva slámy a až navrch zemina, do níž se to sází. Ještě je třeba vysoká (máme víc než 3m) konstrukce, po níž se to pne.
Letos je úroda docela vysoká, kořeny jsou silné. Chutná mi to čerstvé, je to podobné kedlubně, ale je to až nepříjemně slizké. Dá se to využít i v teplé kuchyni.
Spike, studovala jsem tu Tvou zvláštnost. [www.nadobremkonci.cz]
Nevím, jestli je to pravda a produktu to vadí, píší, že nemá vůbec přijít do styku s kovem, nemá se vařit na elektřině ani uchovávat v lednice.
Regino, ono se tohle píše skoro o veškeré zelenině a ovoci, ale já si myslím, že to platilo u nožů starých ze železa, antikoro by snad nevadilo. Ale jo mám keramické nože a občas je i používám.