středa 15. května, 04:28 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
tohle jsem ještě nezkoušela, ale možná vyzkouším
Hermelínový špíz
------------------------
25 min, pro 2 osoby
2 Sedlčanské Hermelíny
2 menší cibulky
70 g salámu Herkules
3 vejce, hladkou mouku
strouhanku na obalení
olej na smažení
Hermelín rozkrájíme na osm dílků. Přes každý dílek přeložíme plátek salámu a střídavě s cibulí napichujeme na špejli. Takto připravené špízy obalíme v trojobalu. Pozor, je nutné špízy obalit ve strouhance a vajíčku dvakrát – při smažení tak zabráníme vytékání sýra. Vložíme do rozpáleného tuku a rychle osmažíme.
Vhodná příloha: opékané brambory a tatarská omáčka.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
(Věrka)
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Anavi neblázni !
Vždyť smažení je nejhorší způsob, ze všech tepelných úprav masa a čehokoliv !
Zaděláváš si ( a asi nejen sobě) na zdravotní problémy, a to teď nemluvím o žlučníku.
Je to chutné, jasně. Ale tak šíleně zdraví škodlivé!
Věř, že si dodnes vyčítám, že i já tak občas krmila svou famílii, i když výčet našeho smaženého jídelníčku byl asi pětinový vůči tvému. Jenže tenkráte jsme o tom věděli prd.
Zato současné době je velká dostupnost literatury ohledně výživy, tak občas nakoukni.
Nemyslím to ve zlém, ani se do tebe nechci navážet. Je mi to prostě jen líto.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
(Věrka)
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Anavi, ale tady nejde o mne.
Jsou to vaše žaludky, chápeš ? Nikomu se z toho zpovídat nemusíš a také nikdo nenese zodpovědnost za váš jídelníček. Jedině vy sami.
Že jsem ti k tomu napsala svoje výhrady opravdu neber, že to nějak ubližuje mně.
Tím chci říct, že nepotřebuji uklidnit.
Mohlo by mi to být vlastně jedno, ale ptž tě znám ( ), tak jsem ti k tomu něco napsala.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Tak obalované, smažené ráda jím, ale skoro nedělám. Především, jsem na to líná a za druhé, většinou mi chybí ta strouhanka. Když už něco někdy obaluju, tak jen v mouce + vejce nebo v těstíčku. Přijde mi, že bez strouhanky se i míň přepaluje tuk.
A nesmažím na oleji, ale na sádle + trošku 100%tuku.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Vůbec nic. Mně totiž trojobal hrubě nejede, a to ani všelijak vylepšený, i jako děcko jsem se řízku vyhejbala jako čert kříži. Myslím, že v mém případku jeden z mála úkazů, kdy mlsná huba zdraví prospívá.
K tatarce se dobrovolně přiznávám , občas v hospodě, doma tak dvakrát do roka. Jeden čas jsem na ni měla úchylku, přičemž předtím jsem ji naopak nedokázala ani vystát.
Každopádně, Ivčo, můj děda, když obaloval řízky, do vajíčka přistrouhával tavený primátor, no a samo nastavoval pochopitelně pivem. Na těchto zdvořilostních obědech jsem svůj řízek vždy poctivě snědla, to jo. S tím sýrem už to aspoň po něčem šmak má, ale jinak čistě subjektivně, pro mne trojobal rovná se zkažená kvalitní surovina.
Ostatním však přeji dobré chutnání.
Re: Co vše obalujete v trojobalu?
Re: Co vše obalujete v trojobalu?