neděle 17. května, 02:12 Svátek má Aneta
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Pokojové květiny
Diskutujte! Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..

Autor: Mona
Výsledné hodnocení: 5

Amarylis - hvězdník

Datum: 11.04.2008 14:29

amarylis.jpg

My ještě nemáme diskuzi o amarylkách?? eye popping smiley eye popping smiley

Tak tedy toto je můj. Loni mi poprvé vykvetl a letos hodil dvě poupata. Jsem zvědavá, až obě vykvetou. grinning smiley Jo a mám od něj spoustu miminek.

PRUNED

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 18 z 21
  • Autor: Betas

Re: Amarylis - hvězdník

Datum: 30.12.2024 14:19

0402052c-84ed-435f-b334-b605c8b7203b.jpeg
    Další fotografie:

Mne ted vykvetl Esus, ktery jsem poridila v polovine prosince na vyletu do Prahy. Libi se mi, ze ma kratky stonek a tak se nikam neklati. Dalsi dva kvetni puky se od nakupu ani nepohly a cibule mi porad neprijde zakorenena, tak nevim, co se tam deje (je to ta, ktere jsem proparovala substrat v mikrovlnce kvuli smutnicim).

Pak mam dve letite, ktere uz roky nekvetly, tak byly na leto sesazene v jedne velke nadobe venku na slunci. Listy tez utrpely slimakama a sluncem. Ani jsem je nedala zazimovat v kvetinacich, ze si pockam, co bude a kdyz opet nepoketou, ze uz je vyhodim, musim to mnozstvi cibuli fakt orezat! No a ony takhle nahodily na kvet, tak zkousim metodu nad vodou. Jsou to male cibulky, takze i kdyz pokvetou, stejne je pak mozna vyhodim, tak se mi s nima nechce sazet.. No uvidim celkove skore na konci sezony..

Taky jeste prave nevim, kde a jak je letos budu letnit. Nejhur dopadly ty na JV parapetu venku za oknem. Kdyz je slunce spalilo, taky nekolikrat nahazovaly nove a nove listy, prave i na podzim. A tyto jsou ted po odzimovani na tom naprosto nejhur, proplesnivele a na kvet zatim zadna.

Pak jsem jich nekolik mela na balkone, to bylo podobne, ale o dost lepsi. Ale nemam tam misto, takze uz bych to nerada tam opakovala.

Pak ty nekvetouci byly za trest grinning smiley v jedne velke nadobe na zahonu, temer celodenni slunce.

A posledni ctvrtina byla doma pod stresnim oknem, kde ale sviti slunicko jen par hodin...

• Autor: Reklama

Datum: 30.12.2024 14:22

A pritom by snad udajne mely byt jedovate, tak nevim, co tem slimakum tak smakuji.. Rikala jsem si dat je do truhliku a povesit na plot, aby se k nim slimaci nedostali..

Manca napsal(a):

Já jsem letos udělala velkou chybu s letněním. Několikrát jim odešly listy - slunce, slimáci. Pak se slimáci pustili i do cibulí. Ty jsou teď menší, možná poloviční. Na podzim šly domů a začnu je zalévat, předpokládám, že udělají jen listy a budou nabírat sílu. Nechám je po zkušenostech doma. Na jiném místě, chráněném a bez slimáků by jim to asi prospělo, ale tady ne.

Ovšem dva jsem nechala doma a ty šly tak po měsíci bez zálivky do sklepa. Byla jsem teď překvapená, jam jim v té tmě narostly cibule. Listy jsou žluté tak z poloviny. Když mívaly odpočinek domahli bez zálivky, kvetly taky, ale listy nikdy neshodily a ta cibule je udržovala při životě strašně dlouho, na svůj úkor bych řekla.

• Re: Amarylis - hvězdník

Datum: 07.01.2025 16:16

20250107_103853791_ios.jpg
    Další fotografie:

První kvetoucí velká cibule. Zatím má 3 kvetní stvoly. Zcela rozkvetlý je jeden, má šest květů. Těší mě, že stvoly nejsou vysoké ale mám obavy, že to je spíš nějakým retarderem než druhem.

• Autor: alenak

Datum: 07.01.2025 17:08

Krása. thumbs down

Datum: 07.01.2025 19:30

No tak to je naaadhera! flower smiley
    Sest kvetu na jednom stvolu jsem snad jeste nevidela, no jooo, to je tou vypasenou cibuli! thumbs down
    A tohle je teda "jen tech 6 kvetu"?? To je poradny puget teda eye popping smiley

• Autor: SPIKE

Datum: 07.01.2025 20:03

To je krása!

Já jsem postupem času všechny amarylky úspěšně zahubila. Ale měla jsem nedávno chuť koupit si cibuli v květinářství, byla obrovská za 240. Asi se tam ještě zastavím, jestli ji ještě nemají.

Datum: 07.01.2025 21:39

Betas, vlastně je. Vzadu je už sice prasklý puk ale květy jsou ještě dohromady. Poslední puk je ještě dole. Velká cibule se vyplatila. Ale uvidím, jak to s ní bude pokračovat.

Spike, to bude určitě ta várka co mám já. Já je kupovala ve velkoobchodě a některé květinky berou taky odtamtud. A cenově by to tak odpovídalo. Já ji platila kolem stovky bez DPH.

Datum: 07.01.2025 21:56

Ve ctvrtek se mozna poprve v zivote dostanu do velkoobchodu, tak jsem na ten zazitek zvedava grinning smiley

Datum: 08.01.2025 10:33

Betas, částečně budeš ochuzená. Je poměrně špatné daum po svátcích. Brzy. Obchody se teprve rozjíždí. Ale i tak pohled na řezané kytky ve větším množství lahodí oku. Pak se pochlub dojmy.

Datum: 08.01.2025 16:25

No jo, mam ten vylet do Prahy vzdy spojeny s povinostmi, tak si moc vybirat nemuzu. Mam na svagrovou kartu do Storge a Tulipa, tak jsem zvedava. Obecne ty velkoobchody moc nemusim, treba Makro mi prijde silene grinning smiley, tak opravdu cekam na dojmy, dam pak urcite vedet.

Datum: 08.01.2025 18:35

Betas, myslím, že ze Storge nebudeš moc nadšená. Ale záleží na štěstí. Někdy se povede. Nevýhoda je, že dost hrnkovek se musí nakupovat po platech, To poznáš, že na jednotlivých květináčích není cedulka s kodem, je na celém platu.Když začínali byly ceny skutečně hodně nízké. Až jsem si říkala jak dlouho vydrží okolní kytkárny tlak. Ale zůstaly. Nedaleko je Klia. Tam nakupuju radši. Tulipu neznám. Tak pokud tam dorazíš, tak jsem zvědavá.

Datum: 13.01.2025 07:54

Regino, tak jak se dalo predpokladat, nebyla jsem z velkoobchodu nijak nadsena, ale tak aspon mam zazitek a uz si umim predstavit, jak to tam vypada smiling smiley

Datum: 14.01.2025 20:08

20250114_104757024_ios.jpg

Rozkvetly ostarní velké cibule Zatím u každé rozkvetlý jeden stvol. Jsou všechny stejné, bílá byla záměna.Všechny mají po třech stvolech. Nemají tolik květů na stvolu jako ten červený. Květy o trochu větší.

Datum: 17.01.2025 18:11

f6ba02f1-dcc6-4b30-a1cf-40fb6e0f9224.jpeg
    Další fotografie:

Regino, to bude mozna Minerva flower smiley

Mne rozkvetl nove koupeny Lemon, sazeny uz na podzim, dal si tedy na cas a navic neni ani moc lemon, ale spis jen nadech zelinkave a takovy uz urcite mam jako bily, ale neva smiling smiley Objednavala jsem ho na Narcisy.cz

Jinak z mych letitych bude prvni na rade tento a nevim, jaka barva to bude, takze prekvapko. Ale jsem prekvapena, jak velke poupe ma na to, z jak male cibulky leze..

Datum: 17.01.2025 22:57

Betas, to je zajímavý. Fakt velký poupě.Koukám, žes zkusila pěstovat ve vodě.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Pokojové květiny (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.