|
|
pátek 23. ledna, 10:59 Svátek má Zdeněk
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Pokojové květiny
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Amarylis - hvězdník
Hlavní problém je s fází než můžou ven a už mají listy.Bývají vyčouhlé, lámou se. Když kvetou, je to nádhera.
No presne! Uz kolikrat jsem videla, jak nekdo na cibule zapomnel a az po nekolika mesicich nekde v rohu tmave garaze nasel ruzne pokrouceny zluty kvetni stvol. A to vsechno me vedlo k tomu s touto teorii vice nez souhlasit
A taky jsem videla jedno video, kde si pani objednala velike cibule a pak na ne zapomnela v krabici, myslela si, ze tam ma neco jineho. Kdyz krabici nasla, zdesila se, vsude uz doouhe ruzne zakroucene zlute kvetni stvoly (byly to cibule v derovanem pytliku, jako se prodavaji jine cibuloviny), treba i dva stvoly na jedne cibuli. Opatrne zasadila, jednu omylem i zlomila, jak to bylo krehke a neslo vystrihat z toho pytliku. Jenom par dni to trvalo, nez zezelenaly a dokonce se uplne dokonale srovnaly, narovnaly a vykvetly. Ale v te prvni fazi je mela pod LED svetlem, az kdyz byly kolme, dala si je na parapet.
Koupila jsem si v Lidlu bílý, takže mám třetí červený.
Mančo,ještě by mohl být růžový.Ale aspoň pokvete.
Regi, fotka je trochu zavádějící, taky mě to napadlo, když jsem ji viděla. Taky ještě může mít nějakou kresbu nebo co já vím. Aspoň pokvete, moje domácí zatím nic.
Taky bych rekla, ze bude ruzovy
Já vyndala amarylisky ze sklepa ven před několika dny. Dávala jsem je tam taky s listama a nezalévala.
Betas, akorát jsem si tě přečetla až teď a zrovna včera jsem je pořádně zalila.
No, příště je nechám déle. Ale některé už květní puky mají,tak aspoň něco bude.
Mančo, já myslím, že bude růžový, parádní.
Je červený, úplně stejný jako ty předchozí, co ale letos nekvetou. Ani pruhovaný nic nedělá, začly mu rašit listy. Vodu nedostal, jen jsem ho přenesla do tepla. A to mi jiné roky tak kvetl, i bez pauzy ve sklepě. Aspoň ho přesadím, to mu slibuju léta. Cibule se rozdělila na 2.
Já koupila žíhaný , taky v Lidlu, a je červený. ,😁
Tak to mají širokou nabídku, ale spíš jen na papíře
. Máme stejný
Já zatím měla štěstí, že vždy byla ta barva, co jsem chtěla až na poslední růžový z Ikey. Ale ten je tak hezký, že mu odpouštím.
Kiko, tehle jsem taky měla, je krásný.
Ach jo, dve poupata zaschla jeste v zarodku. Proc se tohle deje?
Jinak mam ted jeste tuhle, ma obri kvety
nádhera