![]() |
pátek 9. června, 04:15 Svátek má Stanislava
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada a květena
hodnocení: 4.70
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Zakládání kompostu v plastovém kompostéru
Vy tady víte všechno...
, tak se zeptám. Plánovala jsem vermikompostér, nakonec na to nedošlo, ale stále je mi líto vyhazovat zbytky z kuchyně do biokontejneru, když bych to mohla využít pro sebe... Nemáte nějaký tip na kompostér se dnem? Sice to popírá vlastně smysl kompostu, protože by tam zespodu měli nalézt právě ti pracovníci
, ale nemám žádnou možnost umístit kontejner tak, aby měl kontakt s půdou. Mohla bych ho dát jedině do rohu terasy pod okrasné trávy, tam by byl hezky schovaný a ve stínu. Teď ho sem tam skladuji v pytli, ve kterém udělám díry a dám ho za zahradní domek (ale pak odvezu k mamce na kompostování). Jednou jsem v těch pytlích měla po dvou letech docela pěknou listovku (ale to bylo jen listí z lípy, ne odpad z kuchyně).
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Na našem plastovém kompostéru je zdůrazněno, že má stát na slunci a nebo nejvýš v polostínu. Ale proč bys kompostér bez dna nemohla postavit na dlažbu?
[www.ekonakup.cz]
tento bych si dala snad i do obýváku

Asi to zcela zničí zámkovku, ne?
Tak potom zámkovku vyměníš

Anavi, tak presne ten mam, dostala jsem ho od muze k Vanocum
Jen ten zeleny..
Proc? To slysim poprve, vzdy uvadi, aby stal v polostinu... Ja mam prave dva nove krasne dratenne kompostery dost na slunicku a vycitam si, ze jsem jim nenasla lepsi misto, protoze se mi dost na stranach vysusuje. Takze je asi nejspis omotam bambusem...
Hodný muž.
ale spousta mých kamarádek by se za takový dárek pod stromečkem urazila asi
Nicméně- já ti to závidím!

Betas, jaký máš drátěný???
Teď mě napadlo, že mám po morčeti venkovní výběh, stále nevím, jak to využít... nejdřív jsem myslela vysypat ho šutrama a udělat z toho takové netradiční sedátko, ale teď přemýšlím, že bych ho dala na to zamýšlené místo, po stranách dala čistý karton nebo tkanou netkanou textilii (aby to nepropadávalo, ale přitom bylo vzdušné), aby nebyl vidět obsah a házela bych do toho na střídačku trávu, listí, kuchyňský odpad a logr či čajové sáčky. A vidělo by se..
Když už to zmiňuji... morčák se dožil téměř rekordního věku, tuším 8 nebo 9 let... Předevčírem večer se nažral, usnul a ráno se neprobudil. jsem ráda, že se nijak netrápil.
Betas, ten "obývákový" máš teda celoročně v bytě a v něm ty žížaly?
Kdes na nich byla?
Anavi, měla jsem čtyři morčata a všechna se dožila devíti let. Proto mně teď před měsícem udivilo, že nám umřelo tříleté
Aha, nám veterinář říkal, že už je to docela senior, že obvyklejší dožívání je 4-6 let.
tak to je fajn , žes vytáhla toto téma. aspoń vím , že jsem brala z kompostu hlínu v roce 2012. takže šest roků a je to zase plné . ale je to velký kompost . aso 2x2x1,5 metry. už je vrchovatě. - horní vrstvu ale dávám bokem - ta ještě není zpracovaná. -
No jo, jsme asi trosku "jine"
Zrovna nedavno jsem mu rikala, ze to je nejlepsi darek, co mi kdy dal!
Fakt! A treba k poslednim narozeninam jsem zas dostala ponorne cerpadlo do sudu