pátek 26. dubna, 13:21 Svátek má Oto
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pečivo
Peču doma chleba v pekárně, ale nedaří se mi udělat nadýchané těsto na bagety Umíte někdo?
Re: Pečivo
Re: Pečivo
Asi bych se vůbec nezakousla.Vypadá to tak pěkně,že děti by se asi poprali.Moje Vendy je zastáncem všech psů, ať jsou v jaké koliv podobě.
Re: Pečivo
Miluji tyhle nápady. Nepraktikuji sice, ale to již je o mé totálně netvůrčí letoře.
Re: Pečivo
Holky, pro ostřílené pekařky asi žádné novinky, ale říkám si, že nic neskazím, když se s přečteným podělím
[www.ireceptar.cz]
(380m n.m.)
Re: Pečivo
Arturko , bezva nápad . Pokus o dnešní selský , nářezy se nějak neždařily
Re: Pečivo
Elo, moc díky za ten odkaz, zajímavé čtení a zase další spousta tipů co a jak .
Mé exempláře rozhodně velké bubliny nemají, ale abych pravdu řekla, osobně preferuji tu střídu právě hutnější, resp. uvykla jsem jí tak, že se jedná o pravověrně syté krajíce, cheche, což mi vyhovuje, nejsem moc na chleby typu nadýchané nic, těmi mými by se dalo nájemně vraždit. Tuten exemplář jsem pekla včera cca touto dobou, vzhledem k tomu, že jsem přetáhla kvasové hodiny asi o tři dny , moc šancí jsem mu nedávala, ale vylévat plnou mísu bez boje se mi nechtělo..
Re: Pečivo
Hanule, ty máš ten chléb přímo ukázkový.
Já si postupně taky zvykám na hutnější chléb, ale to je způsobeno i vyšším obsahem žitné mouky. Já ho dělám tak půl na půl (to je poměr žitné a pšeničné).
www.majkaj.webg..
Re: Pečivo
Jak udělat z chleba umělecké dílo
Re: Pečivo
Že peče Hanulka krásné chlebíky, to je jasné už dávno, ale Jarko - tvůj chleba vypadá taky velice, převelice žravě
Já to chci umět taky - brečící smajlík. Jsem dřevo a tohle bych NIKDY nedokázala. Ztroskotala bych hned na tom kvásku. Nemám dost trpělivosti.
Re: Pečivo
Heli, co bych dala prozměnu za jedinou zelenou buńku.. (Mě bys za snachu rozhodně nechtěla, to tě ujišťuji. )
Věrko, pravdu díš, žito je prostě hutnější a mokřejší.
Hlavně je na efekt fotím, holky, znáte to.. reklama je navoněná zdechlina. V praxi mám děs, že by má kuchyně měla někoho stravovat.
Re: Pečivo
Hanulko, tak vedle Lenky bych tě za snachu brala všema deseti . Však my bysme se krásně doplňovaly .
Teď jde o to, jestli ty bys mě chtěla za tchýni
Re: Pečivo
Hanule ten je teda zase luxusní
Re: Pečivo
No, Jarko, Hanule , vy mi dáváte , vaše chlebíky jsou přímo skvostné . Já se snad kvůli vám ten chleba naučím péct taky. Ale ono to asi nehrozí, nejsem dostatečně trpělivá na založení a "uzrání" kvásku.
My máme rádi pórovitý chléb, ale tak akorát. Nesmí být jako buchta, musí být cítit, že koušeme opravdu do chleba.
Re: Pečivo
Péct si na chatě vlastní chléb, to by bylo luxusní . Mám tam elektrickou troubu, jen jaksi ta šikovnost a trpělivost chybí. A to ve větší míře než malé
Re: Pečivo
Jarko, Halule Vy my dáváte. Tady najdu laťku tak nemožně vysoko, že nevím, zda se jí někdy jen letmo dotknu.