![]() |
úterý 19. ledna, 09:14 Svátek má Doubravka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Podobné příspěvky
Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Lilie
Pinko, z toho, co jsem objednávala vloni a letos, mi nějak přijde, že chodí čím dál horší cibule. Snad ani ne velikostí ale zamořením různými chorobami. Letošní nové jsem dala zvlášť, že je budu sázet až podle pokračování ve výsadbě u plotu. Teď jsem koukla na choroby kvůli dotazu ve škůdcích. U některých vidím už teď jasné příznaky viroz.
Na záhoně bych si toho tak nemšimla.
Pinko, ano, už jsem to s tou kostelní vzdala, zato se daří u mě lilie královská, bílá odrůda (lilium regale album), tak holt budu pěstovat ty.
Ostatní lilie jsou v pořádku. Mě už to nebaví, pořád něco hlídat a hubit. Letos jsem ale docela dobře likvidovala chřestovníčka, tak nemám nic okousané. Tak asi taky přesedlám na jinou bílou
Kiko, ty mi jdou dobře. Jediná vada, jsou choulostivé na namrznutí. Stalo se mi dvakrát při opožděných zmrzlých...Ale pak prosperují dobře. Další roky. A nádherně voní.
Hezky vám kvetou.
Některé jsou letos bujné a některé chcípáčci...
žádné scípáčky nevidím . to některé moje vylezly , narostly do poloviny výšky , zežloutly a je po nich . proč ? - to nevím .. a byl tam Muscadet - což mně štve nejvíc.
kvetou tyto a ještě další jsou v poupatech . pokud je zas něco nepostihne.
Další část lilií,taky mi některé vylezly jen kousek a zastavily růst.Nerostou ani nežloutnou,je to divný rok.
Kájo, Muscadety jsem měla pár let tři, byly nádherné, ale letos se neukázala ani jedna, už taky nemám.
Pinko, Kiko, já měla letos kostelní také bídné. Přitom vždycky předtím kvetly nádherně. Poslední dva podzimy je napadla nějaká choroba, růžice jako by hnijí a i cibule vypadají jako nahnilé. Zkoušela jsem mořit a stříkat vším možným a nic. Letos většina, jak píšete, jen malý výhon bez květů. Pro srovnání dávám kvetení minulé roky a letos..
Kvete to u všech hezky. Ale asi bývalo líp. Je na ně skutečně divný rok. Na jedničce je skoro dvoumetrová. Čtyřka bývala normální, letos má asi 15 centimerů. Další se teprve chystají.
1romco, taky je ta hlíza jakoby ohnilá, myslím že je kaput.
Pinko já je prostě už nechám být. Buď si poradí samy, nebo ne 👎. Ostatní lilie, stejně jako u tebe, jdou dobře. Včera vykvetla další
( Brno, 250m n.m.)
U mě jsou letos lílie pěkné, ty přesazované nebo nové jsou menší, ale to je normální. Nemám čas fotit, ale zítra něco vyfotím.
Asi kdyby měly víc vody, byly by o něco vyšší, ale i tak vypadají dobře
( Brno, 250m n.m.)
Něco ode mě