sobota 25. května, 14:31 Svátek má Viola
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: REBARBORA
Honzo, úplně jednoduše.... rebarboru očistíš, nakrájíš na kostky, hodíš do hrnce, zasypeš cukrem, zaleješ trochou vody... ona dost vody pustí a necháš dusit pod pokličkou do změknutí. Nechat vychladit a potom to je fakt silně jedlé. Kompot je nejlepší vychlazený z ledničky. V létě opravdu hodně osvěžující.
Re: REBARBORA
Re: REBARBORA
Mňam...já tam přidávám ještě malinko skořice.
www.bmprofit.cz
Re: REBARBORA
To já nedusím, zapékám v zapékací misce a krom skořice přidávám trochu medu a navrch drobenku z vloček a oříšků, to je teprva ňamka. Už vím co si dám v nšděli večer až se vrátím z chalupy. Mňam!
Jana Skřivanová
Re: REBARBORA
Dobrý den, rebarboru mám, ráda odkopnu.
Re: REBARBORA
Skrbli, díky. Čeče, semi z toho až sbíhaj sliny...
Re: REBARBORA
dneska říkal kolega v práci, že jeho tchyně dělá marmeládu reborbora+banán nebo rebarbora + jahody.......prej je vynikající. Má za úkol, donést vzoreček, pak povím.
www.bmprofit.cz
Re: REBARBORA
Jo jo! Z rebarbory se dá udělat spousta dobrot. Zvlášť když úroda je letos opravdu veliká.
Co třeba takhle?
Vločkový dezert s rebarborou
.
Připravíme si suroviny a zapneme troubu na 180 stupňů. Na rebarborový základ potřebujeme: 500 g rebarbory (4-6 řapíků) 65 g cukru krupice 1 lžíce škrobové moučky (např. Solamyl) 1 lžíce medu půl lžičky skořice Dále si připravíme: 75 g másla 40 g cukru krupice 65 g ovesných vloček 40 g mletých nebo sekaných ořechů máslo na vymazání formy Tak nějak by mělo vypadat drobenkové těsto. Když vše půjde tak, jak má, bude výsledek vypadat podobně.
A tak budeme postupovat: Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na centimetrové kousky Smícháme s cukrem, škrobovou moučkou, medem a skořicí Vsypeme do zapékací misky vymazané máslem Z másla, cukru, ovesných vloček a ořechů vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na rebarborovou směs Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dokud těsto nezíská krásnou medovou barvu (lze péct i pod grilem mikrovlné trouby) Necháme vychladnout v zapékací misce, rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme buď s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny(Zdroj)
Re: REBARBORA
Mňamky z rebarbory jsou zajímavé . Já dělám koláč s tvarohem a nahoru rebarboru. Bohužel ale jen jednou za rok, protože na víc mi nevyroste.
poraďte jak ji pěstovat. Už jsem několikrát měnila stanoviště dle různých rad, ale nějak se nedaří.
Re: REBARBORA
... to by mohlo být taky dobrý. když tak nad tím uvažuju, dělala jsem marmeládu kiwi + banán, to je bych řekla hodně obdobné! asi by to nemuselo být špatné.. pak dej vědět!
Dáši, hoď někam recepis na tu tvarohovou buchtu. Já udělala před 14ti dny hrnkovou s posypkou z těch ovesných vloček a ořechů - super. jedli jsme to my s manželem až do čtvrtka, holky se toho ani netkly, jen když uviděly v kuchyni řapíky, a manža nakonec zahlásil, že to teda taky nemusím každý týden péct! tomu říkám vděčnost - jim příště koupím buchty z PENAMU a rebarboru asi zahluším
Re: REBARBORA
Ilko žádná zvláštnost, kynuté těsto, potřít tvarohovou nádivkou ( cukr, vejce , hrozinky-když mám , kdo rád tak muškátový oříšek)
poklade se kostičkami rebarbory (někdo ji podusí a namže) , posype skořicí a upečené pocukruje.
Ten tvaroh mi radila jednou sousedka. Prý rebarbora obsahuje nějaké nedobré látky, které se tvarohem zneutralizují .. či jak to nazvat. Od té doby to dodržuju ale nepátrám jestli je to tak jak říkala. V každém případě ten tvaroh tam vůbec nevadí.
Re: REBARBORA
to nemá chybu.....od kolegyňky rebarborový moučník ke kafíčku....to je snídaňka v práci jak má být....a tu marmeládu jsem už upomenula, zase zapoměl....je to jenom mužskej no jo no....
Re: REBARBORA
Lidičky, vloni jsem dostala odkopek rebarbory. Vloni jí vyrostlo jen pár listů a jen kratičký (nepoužitelný) stonky. Letos má listů hromadu, ale stonky jsou pořád krátký. Co je špatně?
Re: REBARBORA
Nic není špatně, dej jí čas
Mně taky po přesazení pár let klempírovala než se chytla.
Re: REBARBORA
Ach jo, tak zatím zůstanu jen u čtení těch pochoutkových receptů.
www.bmprofit.cz
Re: REBARBORA
Na podzim jí trošku oblož kompostem. A brzo zjara než začne rašit na něj přisyp trochu Cereritu. Uvidíš, že ji pak ani všechnu nezděláš.