Jo jo! Z rebarbory se dá udělat spousta dobrot. Zvlášť když úroda je letos opravdu veliká.
.
Připravíme si suroviny a zapneme troubu na 180 stupňů. Na rebarborový základ potřebujeme: 500 g rebarbory (4-6 řapíků) 65 g cukru krupice 1 lžíce škrobové moučky (např. Solamyl) 1 lžíce medu půl lžičky skořice Dále si připravíme: 75 g másla 40 g cukru krupice 65 g ovesných vloček 40 g mletých nebo sekaných ořechů máslo na vymazání formy Tak nějak by mělo vypadat drobenkové těsto. Když vše půjde tak, jak má, bude výsledek vypadat podobně.
A tak budeme postupovat: Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na centimetrové kousky Smícháme s cukrem, škrobovou moučkou, medem a skořicí Vsypeme do zapékací misky vymazané máslem Z másla, cukru, ovesných vloček a ořechů vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na rebarborovou směs Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dokud těsto nezíská krásnou medovou barvu (lze péct i pod grilem mikrovlné trouby) Necháme vychladnout v zapékací misce, rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme buď s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny(Zdroj)