Re: REBARBORA

Autor: Ram, Datum: 12.05.2010 08:56

Jo jo! Z rebarbory se dá udělat spousta dobrot. Zvlášť když úroda je letos opravdu veliká.

rebarbora

 

Co třeba takhle?
Vločkový dezert s rebarborou

.

suroviny potřebné na vločkový dezert Připravíme si suroviny a zapneme troubu na 180 stupňů. Na rebarborový základ potřebujeme: 500 g rebarbory (4-6 řapíků) 65 g cukru krupice 1 lžíce škrobové moučky (např. Solamyl) 1 lžíce medu půl lžičky skořice Dále si připravíme: 75 g másla 40 g cukru krupice 65 g ovesných vloček 40 g mletých nebo sekaných ořechů máslo na vymazání formy vypracujeme drobenkové těsto Tak nějak by mělo vypadat drobenkové těsto. hotový dezert Když vše půjde tak, jak má, bude výsledek vypadat podobně.

A tak budeme postupovat: Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme na centimetrové kousky Smícháme s cukrem, škrobovou moučkou, medem a skořicí Vsypeme do zapékací misky vymazané máslem Z másla, cukru, ovesných vloček a ořechů vypracujeme drobenku, kterou nasypeme na rebarborovou směs Vložíme do předehřáté trouby a pečeme dokud těsto nezíská krásnou medovou barvu (lze péct i pod grilem mikrovlné trouby) Necháme vychladnout v zapékací misce, rozdělíme na jednotlivé porce a podáváme buď s kopečkem šlehačky nebo zmrzliny

(Zdroj)


Vytisknuto z www.week.cz dne 05.05.2024 15:22
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-rebarbora/read.php?1,79877,390513#msg-390513