neděle 19. května, 14:57 Svátek má Ivo
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Užitková zahrada
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
quendery.rajce...
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Drahuško, už se mi sbíhají sliny.......brzy vyzkouším. Dík za nápad
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Zkus. my je milujeme a vypadají krásně
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Drahuško, dobrý nápad, díky . Já kurkumu (sušenou, mletou) přidávám při vaření rýže a kupuju v Brně na Zelňáku (tržnice) nebo tady [www.sindibad-koreni.cz] mají v Brně prodejnu, vždycky tam ale nakoupím víc, než jsem původně chtěla.
(výška 360 m.n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Já kurkumu taky dosti používám. Ty brambory zkusím. Včera jsem jí přidala do květákové polévky, jen trochu, pro lepší barvu. A kupuju jí v Globusu - mletou. Minulý týden jsem jí tam viděla.
(výška 360 m.n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Tento sáček KURKUMY jsem koupila dnes v Globusu - Zličín. 100 g za 50 Kč. Na sáčku je napsáno - výrobek of India. Ale dováží jí český obchodník.
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Alenko, já dávám do květákovky muškátový oříšek. Ten a kari je maximum exotiky, co žlučníky a žaludky poberou.
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
My jsme dnes koupili v Makru, ale troufnu si říct, že dražší
(výška 360 m.n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Regi, muškátový oříšek dávám do květákové polévky také, ale kurkumou si jí obarvím do žluta. Tak se mi líbí. Když jí přidám tak půl kávové lžičky, je to jen o barvě, chuť polévky ta trocha kurkumy nezmění. Šafrán by byl úplně nej, jenže cena šafránu, to je luxus.
( Brno, 250m n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Regino, kurkumu bys naopak měla přidávat. Je výborná nejen na trávení, ale i na játra a vlastně skoro na všechno
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
je hodně zdravá, to máš pravdu a není zatěžující, jako kari, protože je jednodruhová. Kari je směs koření
( Brno, 250m n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
V kari je také kurkuma, dělá tu barvu kari. Já kari nemusím, dříve mně nedělala dobře na žlučník. V těhotenství jsem kari nemohla ani cítit. Nebylo mně z ničeho špatně, ale kari účinkovalo spolehlivě
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Já vím, že je tam kurkuma. Kari je fajnové, když je minimálně ze Středního Východu. Co vyrábějí u nás (poměry koření) je hnusné. Můj muž kari nesnášel, ale to východní je úplně jiné s jinou chutí
( Brno, 250m n.m.)
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
To máš pravdu, také mně tam jídla takto ochucená chutnají. Ono není ničím dané, jaký poměr i jaké koření tam je. Prostě směs, ve které nesmí chybět hlavně kurkuma, protože by nebylo žluté
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
Iviku, já osobně bych bez toho mohla žít vůbec.Používá to tu hlavně synátor, nějaký thajský typ kari, je ostřejší, není tak žluté. Asi tam bude méně kurkumy. Ráda tahle jídla ochutnám ale tak jednou za měsíc. Čím jsem starší, tak bych řekla, že tíhnu k jednodušším chutím.A ani ta barva mě nijak chuťově nepřitahuje.Ale kdo nesnáší bílou a bledou barvu, tak určitě není na závadu.
Re: KOŘENÍ - domácí i exotické
My zase začali nyní používat víc chilli a kurkumu. Sice ne moc na asijská jídla, i když i ty vařím, ale na své výmysly. Takové počeštěné, ale nám moc chutnají. Měli jsme i zelené kari a to bylo úžasné, ale už jsem na něj nikdy nenarazila ani u Turků v prodejně. Až pojedu do Němec, tak kouknu u nich - co kdyby