|
|
sobota 15. listopadu, 19:43 Svátek má Leopold
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Dotazy a rady
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Pro všeobecné rady, které se většinou týkají všech kategorií a dotazy na rostliny
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Výsevy 2008
Lado...já také zaseju, co mám. Na srazu kdyžtak poměníme. Třeba pokud se ujmou, tak těch trubačů budu mít fakt dost.
Prima...ty růžové nějak nakombinuju s ostatníma...
Evano je to jen ilustrační foto...mám semínka a bude to letošní pokus. Nevím o nich vůbec nic...tak jsem na to fakt zvědavá.
Mono růžovou ti dovezu. Jo a s vějířovkou a tebou počítám také.
Nabo, buxus - jde snadno řízkovat. Semenáčky rostou daleko pomaleji. Jinak : +20, klíčí do 1 měs.
Co tím chci říct : raději bych řízkovala.
Mono, při letošní opět nezimě lze těžko odhadovat. Chi, co takhle 1.3. ?
Čeho máš málo a budeš mít pak kam umístit na předpěstování - klidně bych začla už teď.
Lado, víš že já na exoty moc nejsem.
Info jsem našla : v Bambusáriu o Antigonon leptopus uvádějí - nesnáší dlouhodobější pokles teplot pod 10 st., vytváří kaudex, pachykaulní kmen, nebo hlízovité kořeny. V zimě omezit zálivku. Dekorativní listem, dá se pěstovat jako pokojovka. Původ centrální Mexiko.
je nádherný !
[cals.arizona.edu]
zde píšou - hodí se k popínání zdí , dobře snáší horko. Zalévat 1 x týdně, pokud budete zalévat častěji, růst bude intenzivnější. Není náročný na půdu. Info z Arizony.
Snáší zasolení i střih. chi, výška 9 - 12 m ( samo tam, kde neomrzne )
[www.toptropicals.com]
druhá
zajímavé účinky -
[www.jidlo-piti-ziti.cz]=
[plantsman.com]
[plantsman.com]
píší, že dorůstá 2,5 - 3 m v 5 letech, kvete od časného léta do pozdního podzimu, velmi dlouho. Snáší menší mrazík, ale výsledky jsou značně spektakulární, lépe ji přemístit domů.
Mono, cvok nejsi. Mně už první výsevy lezou
. Což je teda zpráva hlavně pro Hespu - klíčí mi cornus kousa od Chl.
c. florida ještě ne.
Lado, těším se. Na obr. vypadají skvěle ! Jsem zvědavá, jak jim bude svědčit zdejší klima co do bohatosti květů.
Nabo, on buxus všeobecně roste pomalu. Nevím,za jakým účelem ho pěstuješ. Kamarádka na obruby + ŽP používá rychleji rostoucí Lonicera nitida
[images.google.cz]
ale to pak zas musíš stříhat a stříhat
Ale moja oblubena krabica so smienkami zase bude za chvilu plnaaaaaaa..hihi, sice v plane mam dokupit len 3 druhy letniciek, ale sotvaaaaaaaaa to tak dopadne....
Semínka jsem také nachyslala, zakoupila výsevový substrát a nachystala krabičky na výsevy..
Kéri..jsme na to stejně...
Každej rok si říkám...zkusím jenom toto...a pak přidám ještě to či ono...
Akorát že ten balkon není nafukovací....Letos jedu do novinek a třeba kobeu,zuzanu povíjnici fakt nedám...Doufám, že mě to nevytrestá a nebudu mít balkon holej..to by mě asi kleplo.