sobota 21. září, 02:57 Svátek má Matouš
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Vaření z dýní
Věrko, tohle si dělá často kolegyně s dcerami, básnila o tom tak, že jsem toho udělala celý plech... ale doma to bohužel vůbec nemělo úspěch.. nechutnalo to teda ani mně.. Ovšem jelikož nerada vyhazuji jídlo, hodila jsem celý obsah plechu na cibulku, společně to orestovala, podlila vodou, rozmixovala a přidala smetanu - je z toho mnohem luxusnější polévka, než když se dá "jen" vařit...
Re: Vaření z dýní
Re: Vaření z dýní
dýně u nás taky nepěstujeme ani nevaříme..
Re: Vaření z dýní
Kájo, mně se právě letos nebývale urodilo, a to jsem pěstovala poprvé... mám z nich fakt radost... (takže to přece nevyhodím ). Ze začátku se to moc nerozjíždělo, ale nakonec jsem jich sklidila opravdu množství na rozdávání. Podělila jsem mamku, mamčiny sousedky, moje i její kamarádky, vařila jsem z nich průběžně já a ještě jich mám asi 8 kousků v komoře.
Ta jídla z ní mají takovou krásnou podzimní barvu. Dělám zatím jen polévku nebo ji přidávám do červené čočky... a když do toho sem tam přihodím slunečnicová semínka, tak musím říct, že je to pro mě opravdová dobrota. Polévek dělám několik variant, a nevím, která je lepší.
Re: Vaření z dýní
dýně u nás taky ne.
Re: Vaření z dýní
Já dělám z dýně jen polévku a pomazánku na jednohubky.
Re: Vaření z dýní
A tu pomazánku jak?
Re: Vaření z dýní
Cibulku na másle, k tomu přidat na kostičky dýni, když změkne a vystydne, tak rozmixovat, přidat k tomu trochu pomazánkového másla, Palouček ( sýr z Lidlu ), česněk, sůl, pepř. A je to.
Re: Vaření z dýní
Noky z dýně s ricottou, budou i zítra. Buď s uzeným nebo kachnou, udělala jsem toho moc. A buchta na plech klasika, dávám skořici a pomerančovou kůru.
Jinak rozvařím dýni na pyré a dám do tvořítek na led zamrazit, pak sesypu do pytlíku. Dávala jsem to dětem do přikrmů, teď hlavně do bramborové kaše, má pak pěknou barvu. Klidně i do masového vývaru.
Re: Vaření z dýní
Ta buchta vypadá moc dobře, můžeš hodit recept, prosím?
Gabčo, děkuji, zkusím.
Re: Vaření z dýní
2 vejce, 150 g cukru, půl kostky másla, 250 g pyré z dýně, 250 g mouky polohrubé většinou (část nahrazuju někdy celozrnnou), prášek do pečiva (měla jsem jen půlku), tak dvě lžičky skořice (v receptech bývá mletý hřebíček, zázvor, to jsem neměla), sušenou pomerančovou kůru
Ono je jedno, co se do toho piškotu dá, hlavně, že je vláčnejší. Dýně, cuketa, jablka, hrušky, banán...
Re: Vaření z dýní
Mám tady hokaido, tak se snad přemůžu a udělám si polévku. Od jisté doby, nemůžu dyně ani vidět