Věrko, tohle si dělá často kolegyně s dcerami, básnila o tom tak, že jsem toho udělala celý plech... ale doma to bohužel vůbec nemělo úspěch.. nechutnalo to teda ani mně.. Ovšem jelikož nerada vyhazuji jídlo, hodila jsem celý obsah plechu na cibulku, společně to orestovala, podlila vodou, rozmixovala a přidala smetanu - je z toho mnohem luxusnější polévka, než když se dá "jen" vařit...
SPIKE napsal(a):
Podle receptu z nějakého časopisu jsem dělala pečenou dýni, využila jsem i čerstvé bylinky.
Dýni hokaidó jsem nakrájela na měsíčky, pokapala olivovým olejem, posypala solčankou (vegetou), bylinkami (saturejka, šajvěj, tymián), přidala rozpůlené neloupané stroužky česneku a upekla. Je to hotové docela rychle. Dá se to jíst samotné, já to tentokrát přidávala k pstruhovi a bramborám. I ten česnek je dobrý.