Re: Vaření z dýní

Autor: Anavi, Datum: 04.12.2020 08:41


Věrko, tohle si dělá často kolegyně s dcerami, básnila o tom tak, že jsem toho udělala celý plech... ale doma to bohužel vůbec nemělo úspěch.. nechutnalo to teda ani mně.. confused smiley Ovšem jelikož nerada vyhazuji jídlo, hodila jsem celý obsah plechu na cibulku, společně to orestovala, podlila vodou, rozmixovala a přidala smetanu - je z toho mnohem luxusnější polévka, než když se dá "jen" vařit... thumbs down

SPIKE napsal(a):

Podle receptu z nějakého časopisu jsem dělala pečenou dýni, využila jsem i čerstvé bylinky.

 

Dýni hokaidó jsem nakrájela na měsíčky, pokapala olivovým olejem, posypala solčankou (vegetou), bylinkami (saturejka, šajvěj, tymián), přidala rozpůlené neloupané stroužky česneku a upekla. Je to hotové docela rychle. Dá se to jíst samotné, já to tentokrát přidávala k pstruhovi a bramborám. I ten česnek je dobrý.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 00:19
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-z-dyni/read.php?1,862054,1574100#msg-1574100