![]() |
středa 23. dubna, 01:34 Svátek má Vojtěch
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahrada
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
Neroste vaše zelená radost, nebo naopak roste až moc? Sdílejte s ostatními fotky, rady a zkušenosti..
Podkategorie:
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Už máte na zahradě ptačí budku?
Kamarádka při věšení ptačí budky spadla z 8 metů....obě nohy sešroubované a rok života víte kde?? Už je jí Ok a že by znovu budku věšela nechce ani slyšet.
Pokud to nemusí být vysoko pověsila bych jí ape nejvýš ze židle, jinak neee :-)
www.bmprofit.cz
Proč lezla osm metrů, to je zbytečně vysoko. Leda by to byla budka pro poštolky.
Netuším, žuchla na hromadu kamení....
Jak vysoko má být budka pro malé ptáčky? Sýkorky ap?
www.bmprofit.cz
Podle mých zkušeností stačí tři až čtyři metry.
Díky to bych zvládla
www.bmprofit.cz
když je níž, doporučuji dovnitř pod vletový otvor nalepit či přibít malý trojúhelníček dřeva, aby kočka packou nedosáhla na dno a nemohla se tak dostat k mláďatům, zatím mi tohle vždycky fungovalo.
leta letoucí máme špačky v kmeni jabloně u garáže. Zkusím tu ďouru vyfotit, jestli se tam dostanu, ale asi se jim tam líbí, jsou tam fakt každej rok
Mně se kosáci loni zabydleli na břečtanu, letos jsem se ještě nedívala.
Budku máme celoročně na dvoře na střešním štítu a kdo dřív přiletí, ten dřív bydlí. 
u našich bydlej v obřím jalovci kosáci - taky každoročně
. Nefouká jim tam, musí tam bejt vcelku útulně. Jen ten jalovec teda šíleně píchá,ale jim to asi neva.
tak jsem jí vyfotila......budka jako fik
jak to vypadá uvnitř netuším
Mě rehkové bydlí nad vchodem do baráku, jsem zvědavá jestli tam letos zase budou.
Mám na zahradě 3 ptačí budky. 2 klasické a jednu do trojúhelníku - spíše na ozdobu, takovou "dizajnovku
".
Chtěl jsem ještě válcovou. Nejdřív mě napadlo vydlabat pařez, ale ten nejsem, pardon nemám. ALE v rohu dílny se krčila stará plechovka od luxolu. Otvírákem na konzervy jsem uříznul dno a ... :
- nařezané lišty lepím po obvodu plechovky
- vnitřek se oblepí podobně
- z prkna vyřízlé a vlepené dno
- stříška se zajistí pootočením v "bajonetu". Jde snadno otevřít a vyčistit. Pod střechou je molitanové těsnění
- vletový otvor pr. 27 mm, hrazdička ze staré vařečky a nátěr
Chtěl bych jí volně pověsit někam do stínu na větev, aby k ní nemohly kočpičky. Snad nebudou sýkorky blinkat, když se to bude houpat - možná to trochu zajistím proti tomu houpání.
když jim budeš dávat kvalitní ptačí bufet, blinkat nebudou

ale budka je parádníííí
Klasické jsou obydleny každý rok a chodím do nich i šmírovat. Uvidíme jestli se ujmou i ty nestandartní budky