pondělí 29. dubna, 17:20 Svátek má Robert
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Povídání o vaření
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Tipy a fígle do kuchyně
soudím, že rada se netýká žmolků, ale připáleného dna
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Re: Tipy a fígle do kuchyně
hani, ani s připáleným dnem nemám problém, asi intenzivně míchám
Re: Tipy a fígle do kuchyně
jasně a záleží na hrnci, v nerezáku taky nemívám připálené dno
Jenom jsem chtěla vyjasnit užnevímčí dobrou radu
www.majkaj.webg..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Nemám připálené dno, páč vařím v mikrovlnce.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Stejně jako Majka, už bych nevařila jinak, míchám nerada
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Když já mám s mikrovlnami nějaký vnitřní problém , co jde, radši ohřívám na plotně.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Mám to stejně, mám ji jen na rozmražování a ani to nikdy nedojedu do konce...jen z toho největšího ledu sundat a pak už rozmražuju volně... však se taky říká "Mikrovlnku daruj svému nepříteli" vše co projde vlnami je už mrtvé, tedy i zelenina, bez vitamínů, bez přínosu pro člivěka, to je škoda ne
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Na ten pudink je super a 2x-3x do roka ji přežilu. Nerozmrazuju, vždycky se mi to tak nějak divně ovařilo na hranách, neumím v ní rozmrazovat.
www.majkaj.webg..
Re: Tipy a fígle do kuchyně
V mikrovlnce taky nerozmrazuju, rozmrazuju v lednici a potom v dřezu. Zásada je, zmrazovat co nejrychleji, rozmrazovat co nejpomaleji. Do mikrovlnky strkám jen to, co už mrtvé je, nejsem sadista.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
já poslední dobou rozmrazuju dost často na poslední chvíli ( v 10h koukám do mrazáku a ve 12 už chci mít uvařeno ) takže používám metodu namočení ve dřezu do vlažné vody a jde to neuvěřitelně rychle!ikdyž je mi jasné, že to není uplně ono, důležité je, že to funguje
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Maso na řízky si večer naklepu a zhehka osolím. Opatlám olejem a nechám v lednici uležet. řízky jsou pak měkké, člověk nemusí mít strach, že by je neprosmažil. A hlavně, není nutno smažit do černa, jen do pomalu do zlatova.
Zkušené kuchařky to znají, pro ně žádná novinka, to je spíš pro ty mladší, kteří se s masem trápí.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Art omyl, to je rada i pro mě, já jinak než ve friťáku řízky neumím
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Nejlepší řízky jsou z masa naloženého na uzení a ještě lepší když v tom láku jsou načesnekovaný
Re: Tipy a fígle do kuchyně
Lado, pravdu díš a to já česnek jinak nezvládám.
Re: Tipy a fígle do kuchyně
A k tomu bramborovej obyčejnej salát..brambory na plátky..svařená voda,ocet,cibule, rozškvyřená slanina..určitě taky znáš..Jen ho neumím udělat tak skvělej, joko ho měla babička.