![]() |
úterý 28. listopadu, 18:17 Svátek má René
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Irčo, málokdy se podařilo ..... spíš se nadaří .... padařilo jen v případku, že jsem použila jako řízkovance, což v tomhle období je taky docela problém ... hrnkované přezijí tak max.jeden rok ... loni jsem od Ivika dosatala kráááááááááásné, na jaře se tvářily, že jsou živoucí, do týdne byly
. Katřinky kupovat buď hodně brzy před dušičkama skoro nenakvetlé v zahradnictví jako trvalky nebo v pozdnějším jaru ... málokteré zahradnictví tohle má ... kouknout, která sousedka co má a vyptat odkopek ... tohle je jediná správná volba (jen tyhle mi přežívají roky).
Irisko, to je nákupem v květináči. Mají je ošetřené, aby kompaktně kvetly. Ale někdy prodávají zahradnictví, taky v květináčích ale podle kultivarů. Ty pak rostou dobře. To je případ té mojí jediné.Ta byla tuším u Starkla. Jsou to krásný kytky ale stále bojuju s místem.
Tak dneska jsme si mákli. Jehličnany dostaly zabrat , furt jsem musela být ve střehu. Oni ti mladí by všecko skáceli. Anav, to jsi musela škytat..záhonky by rozhrabali...
nelíbí se Ti v zahradě nebo kde?
Máme ho pod stromem, tam nevadí, ale do těch vazeb se mi právě líbí moc, dost dlouho vydrží, nevadne, neztrácí barvu.
irisko, mám stejný problém. Teď zkouším namnožil listopadku od tchyně, která je na jednom místě mnoho let a pak v jednom kuse kvete. Mamka měla takovou jednu "na umření" pod stromy, tak jsem ji přesadila a už za těch 14 dní po změně místa vypadá , že se vzpamatovala a žije.
Tak snad stihne zakořenit a bude na jaře pěkná.
Nelíbí se mi, je pro mě takovej moc " hřbitovní. Jako do vazby na dušičky OK, ale třeba do truhlíků na okno už ho nějaký pátek nedávám. Ale dávala jsem....
V zahradě mi nevadí. Hlavně na jaře hezky žlutě kvete.
Aha, tak já ho právě dávám i na ta okna...
Tak se zamyslím. Možná ho teda dám jen do vazeb na hřbitov. Ale mně se v těch truhlících líbil, že narozdíl od větví jehličnanů má jinou texturu.
Já ho na okna letos dám. Mně dřív přišly i macešky hřbitovní, a teď tu mám dva truhlíky a v květináčích... Dej si, co se ti líbí. Mahonii jsem před pár lety vykopala, neúspěšně, a teď jsem ráda, že ze země vyrazila. Ono se to mění. K ledovkám jsem se teda ještě neodhodlala, ty dává mamka taky na hrob. Ale když je tu vidím, jsou hezké a nikomu bych to nehaněla. Hřbitovní kvítí znamená, že vydrží bez každodenní péče.
U mě se zase myšlenkově reinkarnovaly afrikány.
Nelíbily se mi, smrděly mi. Ale když vidím, že doposud neúnavně kvetou bez jakékoliv péče, stávají se pro mě číslem jedna.
A ještě likvidují háďátka v půdě. 
Došla jsem konečně k názoru, že všechno jednou končí. Práce na zahradě je tolik, že ani za pomoci, /
no pomoci... mladých to nejde zvládnout. Jen toho kapradí , bohyšek, nekonečná práce s úklidem.....Příští tyden si jedu lehnout do Pardubic na kapačky, to je jak kdybych jela na dovolenou 
Kordulko, nekončí, jen se restartuješ
... a pomoc mladejch, no coment .... kdyby mne raději nechali v klídku, zvládnu bez nervů, jenom ať mne nechají žít .... samo, Kaaj už pomoc trochu potřebuje ... občas si říkám, stojí to za nervy

Na straně druhé ... navaříš, vypereš, uklidíš, aby děda a kočky nááááááááááááhodou nestrádali, na "rekondiční pobyt" dorazíš úúplně schvácená ... celou dobu budeš myslet na to, zda oni zvládnou ........ tyhle pobyty mám předepsané mnohokrát, nedala jsem už v předstihu ... děs běs (pro mne, co se děje doma - mám odzkoušeno z mladších let, a pobyt byl nezbytný) a návraty .. pro mne ještě horší ........ asi tak jak když si vezmou synátorové dovču ... tisíc telefonátů během (musí se stejně vyřešit akutní, neumí vypnout mobit a kašlat na to), po návratu ze "zotavené" (berou si dovču na práci doma) se z toho mohou po..at.
4 x do popelnice, 4 hodiny jsem ještě pálila větve a to, s čím už se mě nechtělo k popelnicím, ořezala - skácela jehličnan,na který stačilo jen najít tu správnou pilku .
Teda Kordulko, a co budeš dělat celý listopad? A na jaře?
To já si nechávám i na později, abych se náhodou nenudila.. Včera manžel chvíli sekal, vypadá to hezky uklizeně, posbíralo to i listí. Akorát bude ještě padat. Mám obalenou mišpuli. Sázela jsem ji spíš jako okrasný stromek a s hrůzou zjistila, že to ptáci nežerou. A co teď s tím, větve ohnuté až k zemi.
Až budu mít čas, udělám truhlíky na okna. Dva.
Nech tu mišpuli přemrznout, prý jsou potom ty plody chutné.
To já jsem četla, jak se to s nima má dělat. I jsem viděla videa, jak to chlapík sbíral v podobě, kterou házím na kompost, a dělal z toho nějakou majdu. Ale prostě jak to má zhniličatět, tak to ve mně budí nedůvěru.