|
|
pátek 6. března, 03:14 Svátek má Miroslav
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Aleno, nezkousela jsi karbid? To je to prvni, co se mi zda, ze u nas funguje..
A rozhodne to ma vliv i na hrabose. Zkratka hned, jakmile nekde vidim chodbicku nebo krtci hromadku, nasypu. A vyskyt se porad snizuje..
Betas, díky, ale tohle jsme nikdy nezkoušeli. To kupuješ ve stavebninách? Jak toho sypeš. Za zahrada je navrtaná zepředu, zezadu, prostě celá. Letos se jim nějak daří. Kočky sice nemáme, ale chodí tu sousedova velká lovkyně. Soused povídal, že asi vychytala ještěrky, ty že jim nosí a hraje si s nimi od nás furt.....
Objednavam si to pres internet, vyjde to o dost levneji, nez treba u nas v Bauhausu..
[www.bauhaus.cz]
Jsou to takove "kaminky" o ruzne velikosti. Par jich vzdy nasypu primo do diry/tunelu a dukladne zahrabu a zatlacim. Pokud chces urychlit - zalejes. Ja to nechavam na pudni vlhkosti ci desti - reaguje to s vodou - zacne to smradlave dymit..
Díky, zkusíme to.
Tak pak dej vědět. Já krtky léta neměla. Teď z ničeho nic nacházím krtiny.
Pošlu všem kdo chce, seberu a pošlu, teď dozrávají, semena červené zahradní lebedy - říkají, že odpuzuje krtky, hraboše a podobnou havěť - my tyhle likvidátory v zahradě nemáme (ťukyťuk, klepyklep), ale netuším, zda díky lebedě nebo xxxx kočkám, nejen našim, a ježčí rodině. Mrtvolku jsem našla jen potkana a mraky roztrhaných ptáků a samozřejmě ... kam šlápnu je kočičí ho...
Strč do krtince kočicí hovínko, co nejdál.
Jediný, co mi pomohlo na hryzce či krtky, je tohle :
STOP škůdcům gel - Nákupy Google
Vynosila jsem staré brambory ze sklepa na kompost a vrstvím posekanou trávu s listím. To je takový program na celý podzim.
Dosázela jsem jahodiště, které přes léto stačily zlikvitovat kočky a kosáci, část zlatobýlu (ten je snad všude) se mi podařilo vystříhat, než vysemení a bude ho ještě víc ... jaksi jinak nic, když se člověku nechce je to horší než když nemůže .. a mně se opravdu nějak nechce.
Chápu správně, žes dala na kompost brambory a vrstvíš tu trávu a listí na ně?
Letos se totiž chystám na ten experiment, že navrstvím trávu, listí, pokud nasbírám dost a do toho posadím brambory - třeba už v listopadu. A zase zasypu velkou dávkou listí nebo trávy. Prohodím zeminou z kompostu.
Zapomenuté brambory, které nechám přes zimu v zemi, taky na jaře vyklíčí. Tak proč by to nemohlo fungovat?
Jo, prostě uklidím zahradu a nechám se překvapit, jestli na jaře něco poroste. Na zahrádce jsem při rytí vždycky nějaký,,korálek" nechala a pak tam vyrostla brambora. I na kompostu se občas něco objeví. Byly to seschlé brambory, samé klíče a malinké nové brambory tak kolem centimetru. Ale je možné, že bude materiálu moc a udusíme je. Je mi to vlastně jedno. Chtěla bych přesít druhý kompost a použít, pak by se dalo vozit tam, ale jestli to stihnu.
Edit: udělala jsem tohle vlastně už v červenci s předloňskými bramborami. Zmírňuju uprostřed zahrady svah, takže vystýlám posekanou trávou, plevelem. Teď je tam krásná zelená nať, víc nestihnou. Možná kdyby pršelo... Ani neplánuju sklízet, možná příští rok. Vyrostlo jich asi pět.
včera hnusně-Zuzka dala do země nějaké cibule, ale ještě mám na zasazení tulipány. to zase jindy- až nebude taková zima. .
Taky nemám ještě zasázený tulipány.
Kaaj, u nás se bude zase sázet, až bude chladněji, je moc teplo a sucho, nejde kopnout. Ale jednou jsem sázela i v prosinci a vše bylo OK. Ráno servisák na kotel a poté trhat hrušky, Boscova lahvice, slabé 2 bedýnky. Začínaly být vyklované a sršni, tak otrhat.