![]() |
pátek 4. července, 05:52 Svátek má Prokop
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Zahradním vysavačem jsem vysál listy pod lískou a je z toho krásný materiál do kompostu. Vysavač ještě listy pěkně rozemele.
ten vysavač máme několik roků .. ale jelikož sem tam bere i šutry - tak ho nepoužíváme . vnučka tanečnice ráda hrabe
a v kompostu máme kalifornské žížaly. nevím , jestli mají zuby / asi ne / , ale všechno zpracují .
Dnes jsme hrabali listí (3000 m2), mlha a 3 stupně. No a před tím jsem vyházel hlínu ze skleníku, navozil koňský hnůj a hlínu zpátky. Bolí Taka ručičky a zádička.
Já chtěla sadit kiwi, vyplela, pokopala. Ale jsou tam nějaké kořeny/pařezy od černého bezu a to už jsem nedokopala, takže hotovo nic. Aspoň jsem ještě sadila pár narcisů a tulipánů.
Tyto rozlohy jsou mi důvěrně známé... někdy to vypadá nekonečně.
A bolí mě celá Ivča, když se do toho pustíme.
Taku, neni to trochu nepomer - takova mini chaticka na takovem maxi pozemku..?
Rozdělili jsme to na 2 poloviny. Na jedné by měla dcera stavět, ale zatím se staráme o celé a to máme doma ještě svých 800 m2.
Chatička je tchýči. Teď, když se tam bude stavět, tak to nemůže být jako chata, ale musí se tomu říkat jinak - navrhoval jsem Perníková chaloupka
.... no, je to nakonec zahraní domek.
Však on se doma najde někdo, kdo tě polituje a zádíčka pofouká.
Dnes jsem konečně zasázela česnek. Na sousedním záhonku, kde byl česnek loni, rašily dva trsy, nějak jsme je při sklizni přehlídli. Ty jsem rozdělila na stroužky a zasadila taky.
Zem je ale hodně mokrá, dělalo se to blbě, jenže už nebylo na co čekat. Čekali jsme jen, až se zklidní dopolední mrholení.
No, u nás se dnes teprve česnek mořil.....ale záhonek připraven....plánuju sázet zítra
Možná začínám na toto téma brzy, ale souvislost tu už je. Několik keřů rajčat už je vytrháno, vyndala a vyčitila jsem prosakovací hadici ze skleníku, vystřihala jsem černý rybíz, jeden úplně ex, další ex byla kamčatka, nikdo krom vnučky jí nejedl a ted´ už ani ona ne. Vzniklo místo pro novou borůvku a taky na chystané oddělení pivoňky od dřevité. Ty vystřihané větve použijí sousedi do vy výšených záhonů a mě tím zbaví roští
. Tento týden pujdou další rajčata a okurky, už zůstává jen pár solidních keříků.
Rajské letos nemají plíseň, což se divím, okurky ve skleníku se zbláznily a plodí o106. V létě žloutly už malé 5ticentimetrove. Papriky začínají ve skleníku červenat. Takže ještě nic nelikviduju
Já jsem uklidila padaná jablka pod jedním stromem a hrušky. Máme něco posekáno, časem hodím na kompost, to nespěchá. A likviduju postupně větev, která se loni ulomila pod tíhou jablek. Stabé větve jsou na hromádkách a čekají na štěpkovačku, střední je naskládané až se někdy bude opíkat a zbytek musí rozporcovat manžel motorovkou.
S hlínou nejde dělat nic, je sucho a nedá se kopnout. Ale to má čas.
Sucho máme taky. Dnes jsem se pokoušela zasadit čemeřici. Byl to skoro boj, divím se, že vůbec ty staré neodešly a pučí. Teď trochu krápe, šla jsem s baterkou na měřák a je 1 mm, třeba ještě něco spadne. Co nás hodně trápí jsou krtkové, ani nedělají chodby, jen obrovské krtiny, to i mezi růžemi. Jsou nějaký vyčůraní, ani do trubek nejdou, dříve alespoň pár, letos nic.
U nás už rostliny nevypadají hezky, podle mě částečně suché, částečně už se o ně pokouší plíseň, ale rajčat tam jsou kila! a vypadají zatím zdravě.