|
|
pátek 6. března, 03:36 Svátek má Miroslav
|
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Gabčo makám.
a nějak to neodsýpá. Dnes jssem zasypávala růže drceným listím, nemám letos moc kompostu. Něco mám obrytého, zítra chci pokračovat. Hlavně už nemám resty v květináčích, teda mimo jedné čemeřice, je to vše v zemi, cibuloviny taky, uf. Nejhorší je najít místo a to mám furt stopku, nepoučitelná. 
Já ještě zasázet česnek,jinak mám už svou pidizahradu zazimovanou.Hotší je to na chatě,listí po kolena,ale je mokré,hrabat se nedá.Musím to nechat na jaro.Částečně pak shrabu a zbytek posbírám sekačkou.
Záhony zryté, pomohla mi snacha, skleník taky, posekáno a ještě taky ten česnek. Pak už jen fuchsie do sklepa a nějaké přesuny do kůlny a snad hotovo
Mám to podobně, pouze včera klikla sekačka....je lepší tím sebrat listí, tak se shrabalo ručo...taky česnek a sázím před skleník řádku ozimé cibule, dnes je hnusno mrholí....tak jdu s kamarádkama na kávu a pokec
Já už snad měsíc likviduju kompost, už jsem tam i něco sadila, ale ještě hromádka zbývá. Deset koleček možná. Počasí nepřeje a nejmenší dítě začíná chraptět. Ale konečně jsou do louky zasela kokrhel, předcházelo obsekání kompostu a kolem stromků, vyhrabání trávy na pár místech.
Nedávno jsem viděla pěkné video na YouTube. Pán tam ukazoval, jakou má ještě pěknou petržel, řepu, por... A vzadu zčernalá rajčata u opor, prý ještě je čas v listopadu a pak je celá zima a kdyžtak jaro. A byl úplně v pohodě. Tak to bude asi letos u mě.
Kvůlivá sousedům jsme likvidovali jehličnany dušené břečťanem. Ten se vydal až přes plot👎
Dobrý ,ale že jejich psi jak běhají podle plotu a mají snahu se podhrabat k nám to nějak neberou na vědomí.
Rotvajlerku už jsem tahala z pod plotu ,kdy tam za obojek uvázla.
Ty psi mají tři, to by ta zahrada vypadala😡
Mimo jiné opět ležím se chřipkou, tak jsem tam týden nebyla, tak doufám že tu jejich běžeckou ,blátivou dráhu zabezpečili.
Tak fuchsie pořád čekají v chajdě, nějak nemůžu dát dohromady partu, kterou k tomu potřebuju, tj. řidiče a odvážného do sklepa
. Prý snad v pondělí. Jinak vlastně hotovo, hodně stříhání ale zbylo až na jaro, protože tu nebyla dodávka na odvoz, nechtěla jsem tu přes zimu nechat hromady roští.
Hromady roští klidně nechávám až do jara, ale pravda je, že to tak neplánuju, jen to tak vyjde
Fuchsie mám taky venku, ale zítra půjdu do sklepa pro brambory, tak je vezmu s sebou. Ale já mám jen tři a zahradu i sklep u baráku. A šalvěje vlastně. Rozhodila jsem tři kolečka kompostu, uklidila dýně a mečíky a snad v pondělí pokračování.
Chci zastřihnout růže, aby se nevylomily ty nejhorší výhony, vykopat špatnou ostružinu, přesadit chřest, zrýt, dodělat kompost a zasadit muchovník...
Já už jsem mým fuchsiím musela oštípat nový výhonky.Roští-likvidovala jsem břečťan a stříhala keře jsem stačila vyvést do kontejnérů.Kompost mám plný,ale na jaře budeme rušit bazén,tak do díry něco z kompostu naházím.
Já jsem dnes zasadila zimní cibulku - sazečku. Dávám před skleník po rajčatech. Muž namočil česnek do sulky, zítra vysadíme. Letos jsme sebrané listí do kompostéru prosypaly močovinou. Muž to dnes měřil, bylo tam 50 stC, tak to pracuje. Uvidíme na jaře.
Ještě jsem nastříhala trochu větví smrku pančičáku, ten dobře obrůstá, zakrývám tím kořeny borůvek, do jara to opadá a jehličí jim prospívá. Na mladé růže pár větviček jsem přihodila taky. Brzo byla tma....tak ještě zítra....
Tak dnes pokračování, dá se říci hotovo, nádoby na vodu prázdné, česnek i cibulka v zemi. Nefoukalo a nepršelo, tak to odsýpalo.
Mám zryto, když ne do dušiček, tak aspoň do Vánoc. Chtěla bych ještě rovnat nějaké kamení, štěpkovat, dělat dříví... Ale je to všechno mokré, pár slunečných dní by pomohlo. Tak se budu muset věnovat předvánočním činnostem
Ted´ opravdu není počasí na cokoliv na zahradě, ta mlha padá dolů a vše je mokré
. Opravdu je lepší toto

Přesně tak!. Maximálně procházky, i když se moc nechce. Ale, včera byla Lucie - noci upije, ale dne nepřidá. Příroda odpočívá, máme taky.

No a máte pravdu děvčata, už mě bolí v krku