neděle 16. února, 04:07 Svátek má Ljuba
Není fotka
Vyhledávání

Co se kde šustne

Zajímavé foto

Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
Aktuální kategorie: help   Vše > Zahrada a květena > Zahradní povídání
Diskutujte! pro takové všeobecné povídání

Autor: Missi
Status: expert

Příprava na zimu - podzimní práce

Datum: 02.10.2006 11:47

Tak nastal čas podzimních prací,.... .

Co vše nyní děláte? Do kdy je třeba zasadit cibuloviny?

Já s tím musím počkat a nevím do kdy. Mám na záhoně letničky, stále kvetou a je mi líto je vyhodit. Tak budu vše dělat na poslední chvíli.sad smiley

Starší odpovědi byly automaticky odmazány

Komentáře a názory

Aktuální stránka: 1 z 20
  • Autor: babkaela

Re: Příprava na zimu - podzimní práce

Datum: 24.11.2021 14:48

Alenko, právě jsi mne vrátila cca 25 let zpět, díky za to love smiley flower smiley . Můj táta byl sedlák tělem a duší, po kolektivizaci sice člen JZD, ale doma zahrádkář, ale pořád měl pocit (díky nooo, tam, nějak, asi, velké zahradě 1400 m čtver.), že musí mít "velké šíré rodné lány" ... ptal se mamky, kam rajčata - tady - kolik - 60 - bylo jich 120 a úúúúúplně někde jinde ... mamku moc zahrada nebrala, i práce na poli byla utrpení, ale dala to ... tady je to spíš na román ve stylu "Vejce a já" ... pslední rok, kdy táta byl ještě schopen chtěl (ta chuť ho poslední roky opustila, škoda, že jsem ho nějak nebyla schopna, díky svým neduhům, popostrčit) něco sázet. sít - vysázeli jsme podimní česnek, na jaře poté jsme do těch samých řádků zaseli černý kořen -on si nepamatoval, já nevěděla, mámě to bylo u zádele, můj chlap řešil úplně jiné věci - v rámci kriminality (ne státní, spíš hospodářské a obecné - taky toho neměl málo) + ............... opět na román. Kdysi v dávnu pradávnu moje učitelka češtiny mi předpověděla sqělou spisovaelskou budoucnost .. asi se budu muset pochlapit.

• Autor: Reklama

• Autor: Manca

Datum: 24.11.2021 16:30

Česnek mi tu nejde, mám zahrádku v místě, kde je snad sto let, spíš víc. Pěkná hlína, trochu přistíněná. Cibuloviny nejdou a ostatní sežerou slimáci. Našim jde, zakládali na slunci, světlá hnusná hlína. Tak beru od nich. Aspoň jsem vytrhala část pórku a dala do mrazáku, na slaný koláč, polívku, zbytek dočistím snad dnes a budu moct kousek zrýt.

• Autor: Anavi

Datum: 25.11.2021 09:20

Na česnek se chystám teprve, vysazuji mezi sazenice jahod, jinde nemám místo. Loni jsem mezi jahody šoupla červenou cibuli, nevěnovala tomu zvláštní péči a úroda byla uspokojivá, ještě minulý týden jsem z ní vařila, a to máme cibule spotřebu. Potřebovala bych pole grinning smiley, my dáváme cibuli snad i do marmelády. winking smiley grinning smiley grinning smiley grinning smiley

Letos mám zásobu jehličí a hoblin, tak zkusím ten česnek touto kombinací zamulčovat, prý mu to prospívá. A jahodám kyselé taky přijde vhod. winking smiley U mě to jsou všechno spíš takové experimenty, se zeleninou a ovocem vlastně stále začínám od začátku, vždy jsem měla dostatek od našich, tak mě to nenutilo se nic učit. Ted si hledám vlastní cesty... winking smiley

Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Anavi (25.11.2021 09:21)

• Autor: kordula

Datum: 26.11.2021 16:25

Vyprázdnila jsem 4 sudy, spálila ohromnou kupu bordelu ,co jsem nestačila uklidit před C19. Nasypala sykorkam a přišla domů mokrá, zachumelená , ušla jsem 7,5 km.

• Autor: alenak

Datum: 26.11.2021 21:46

teda Kordul a to po nemoci eye popping smiley

odploledne jsem taky vyrazila do zahrady, hlavně nastříhat zeleň na zdobení, ještě pár větví smrku na choulostivé růže a zbytek na borůvky, tím zahrada zazimována winking smiley

• Autor: babkaela

Datum: 26.11.2021 23:05

Kordulko, ty jsi šílenec eye popping smiley

O zazimování zahrady a nějakém zdobení se mi opravdu může jen zdát.

Datum: 27.11.2021 08:44

Bab ,ale rašelinu k hortenziim jsme nenasypala sad smiley růže nepřikryty.To zase někdy jindy

A na chatu jsem jela autem, vzal mě tam soused po noční, byla jsem tam v 8 hod ...grinning smiley, je to mimo jiné, jeden z těch co na Covid nevěří. Jinak pěkný a šikovný chlap, je starý jak náš Tomáš,....

Jo a spálila jsem ty " fuchsiové " štafle,

Upraveno 2 krát. Naposledy upravil kordula (27.11.2021 09:12)

• Autor: bosk

Datum: 27.11.2021 10:16

Kordul,aspoň ses ohřála grinning smiley

Datum: 27.11.2021 11:51

bosk napsal(a):

Kordul,aspoň ses ohřála grinning smiley

No jasně a oheň jsem uhasila nataženou hadicí ze sudu s vodou, našinec si poradí. Mimochodem ten soused, /odpírač očkování / je hasič. grinning smiley

• Autor: gabca

Datum: 22.10.2022 19:32

Dneska se musím pochválit, jsem si mákla. Byly jsme s kámoškou moštovat jablka ( máme letos nadúrodu Nonet ). Tak jsem posbíraly 170 kg jablek, z toho máme asi 115 l moštu. Zítra budem zavařovat. Už jsem koštovala, je výborný.

Odpoledne jsem posbírala do cca 20 kýblů další spadaný, i nahnilý a odnosili jsme je s klukem do kontejneru. Nám tady přistavili hned vedle našeho domu. thumbs down .

A pak jsem hrabala a hrabala spadané listí pod lípama, bylo jich nespočet obr košů. Anavi nečti to. ( něco jsem si nechala na zazimování, kompostéry mám plný. )

Řekla bych, že naše rodina ten kontejner naplní tak ze 3/4 grinning smiley Už jsem včera něco ostříhala, tak to tam šlo taky. Hromadu už jme měli připravenou delší dobu, padly tam i jiřiny. Ty musím zítra vydolovat ze země. Málem bych na ně zapomněla. spinning smiley sticking its tongue out

No, prostě mi ten podzim u nás příjde neskutečně namáhavý. grinning smiley

A to jsem ještě stála přes hodinu u plotny a pekla bramboráky. Měla jsem na ně chuť. mls smiley Teď se peče placka

( jak jinak než s jablky mls smiley ) grinning smiley

• Autor: alenak

Datum: 22.10.2022 19:48

Pochvala thumbs down winking smiley . Dělala jsem listí lipové v týdnu, ještě 3 kolečka mám na hromadě jako rezervu na případné přikrytí. Dopoledne pršelo a odpoledne přijela neohlášená návštěva, tak bylo po práci, ani mě to nemrzelo. grinning smiley

• Autor: Manca

Datum: 23.10.2022 03:08

U školy byl kontejner na listí pod lipou, skoro plný. Chvíli jsem se zasnila, mít to všechno na kompostu... grinning smiley

Odtahala jsem šlahouny dýní a co mi přišlo pod ruku, taky hromádka roste. A ryju. Akorát uprostřed záhonků červená řepa, tymián, růže z řízku, plete se to.

• Autor: kaaj

Datum: 23.10.2022 08:12

u nás byly před domem na křižovatce dva velké na auta . celý týden . jeden byl vrchovatě naplněný . druhý skoro taky. odvezli je , což mně mrzelo , ale byla jsem překvapená , že je znovu přivezli vysypané eye popping smiley . v týdnu jsme tam s Markem něco naházeli, ale dnes by měl přijít zbytek rodiny- tak jsem zvědava.

• Autor: bosk

Datum: 23.10.2022 09:52

My máme ještě na záhonech kořenovou zeleninu.Po neděli ji sklidíme a záhony poryju.Ostatní už porytý mám.

Ještě pak zasázet česnek,ale na ten je zatím čas.

Upozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení

Nejste registrovaní?
zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace

Zajímavé foto
Zajímavé diskuze
Barbra a Daniel

adoptivní děti WEEKu

Příspěvky v diskuzi vyjadřují názory jednotlivých diskutujících. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah.
Provoz diskuze se řídí Pravidly zasílání příspěvků na serveru Week.cz.

RSS vše - RSS vše - Diskuze - RSS - Zahradní povídání (Diskuze)

Přidej na Seznam    

(c) 2006-14 Week.cz | Kontakt - Podmínky užívání - Nápověda

Tento server používá software Phorum.