pátek 4. října, 08:22 Svátek má František
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Díky všem za tipy... , v klidu to prostuduji... to jsem nečekala takových ohlasů.
Babčo, ten šroubovák s nástavci vypadá dobře.
Na zahradnickém fóru nejlépe vyšly hrábě Solid L od Fiskars... a cenově je to přijatelné (teď na několika e-shopech v akci).
Napíšu Ježíškovi víc typů a uvidíme. Záleží, kudy zrovna poletí, že jo.
Večer jsem znovu NENÁPADNĚ připomínala synům, že si dám za okno přání pro Ježíška a prej: No, to Ti asi bude prd platný, když je všude zavřeno.
Vítej v realitě, matko!
Snažila jsem se zmínit, že e-shopy přece fungují!!!
No nic.. radši nebudu mít velká očekávání...
můžu potvrdit spokojenost s hráběmi Fiskars. Máme je spousty let bez poškození plastu. Typ nevím, ale na násadu se dají použít a nasadit 3 druhy, široké na listí, uzší a klasické univerzální. Od té doby co je máme, ostatní hrábNůžky PowerGearě pouze visí v kůlně. Pak ještě rýč, ten vysouvací, pilky zasouvací, ty jsou taky super.Zahradnické nůžky prodloužené univerzální PowerGear , ty jsou taky stále v pernamenci, velký pomocník v zahradě. Ruční nůžky pouze Bahco, ty jsou funkční snad 30leté, další předloni nové pod stromeček
Alenko, děkuji.
Už jsem kvalitním nářadím vybavená poměrně slušně, jen tohle jsem nějak za ty roky nevychytala. Asi hlavně nebylo nikdy takové mokro, tak se to dalo pohrabat čímkoliv.
Dnes ukončena zahradní sezóna, kompostér plný , sudy na vodu vylité a prázdné, zasazena renkloda Althanova, ještě má přijít po neděli růžička, ale je pro ní připraveno, pouze chybí chvojí na borůvkách, to nebylo nastříháno, ani už síla, může mrznout a sněžit.
Dneska jsme vylili sudy, uklidili poslední květináče, lavičky. Já jsem shrabala listí zpod růží a nějaké hromádky listí, co jsem nestihla sebrat. Na velkokvětý hortenzie jsem nasypala vrstvu listí z lípy. Ještě mě čeká svazování travin a nakopčení růží.
A jestli bude ještě počasí, potřebuju jednu růži přesadit.
Venku zůstala přes noc na stole pod pergolou tahle poslední kytička ve džbánku.
Pěkně omrzlou, s ledem místo vody jsem si ji dala domů na stůl. Jsem ráda, že džbánek neprasknul, to by mě mrzelo.
U nas to nejnutnejsi udelano tento vikend. Jeste jsem presazovala nejske cibuloviny, budeme muset pro dceru stavet plosinu, ktera zabere kus soucasne predzahradky, tak jsem musela presadit, co tam bylo, na zadni zahradu.
A dnes s muzem poklizime zahradu na chalupe. Vidim milion veci, ktere by potrebovaly udelat, ale nezvladame, tak bude jen to nejnutnejsi.
Kiko, zahrada, i když je to naše nej, přežije chvíli (vím i pár let) bez naší stálé péče ... a dokonce bude dělat radost a vytáhne nás i z těch nejhorších splínů (zkušenost na vlastní kůži) ... Tobě, i Tvé rodině, přeju teď .... mnoho sil a pevné nervy ... ať se, pokud je to jen trošičku možné, vrátí vše do normálu (nevím, co se u vás přihodilo, ale asi nic úplně OK) nebo .... ať se s tím naučíte žít
Poslední kytí z té chrymy za 8,-
Elo, dekuju, uz se s tim ucime zit.
Uz jsem schopna to i tady pojmenovat.
Nejstarsi dcera (14 let) nam v unoru ochrnula od pasu dolu, behem jedne hodiny. Do dnes se neprokazal duvod, lekari odhaduji, ze doslo k misni ischemii, ale co a kde se stalo, nevedi. Zlepseni vyloucili, pravda je, ze se za tu dobu u ni nic nezmenilo. Tak se s tim cela rodina ucime zit a musime udelat hoooodne zmen doma i na zahrade, aby to pro ni bylo pristupne.
Kiko - hodně sil celé rodině a hlavně víru , že bude líp ..
Kiko, to mě je moc lito
Kiko, co není hotovo, doženeš příští rok. Já vloni jen koukala na zahradní spoušť a nešlo to, závěrem se to neposr....Chvíli bude určitě trvat než se s novou situací sžijete, nadarmo se neříká, že si člověk zvykne i na šibenici. A jsem přesvědčená, že to určitě jako rodina dáte.