![]() |
čtvrtek 28. září, 20:33 Svátek má Václav
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Jájo, te´d jsem se někde dočetla , že jehličí je právě dobré třeba k borůvkám, hlavně borovicové teda... takže já bych zase nějaké brala.
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Anavi, to nevím, zdá se mi, že se to jehličí navíc vůbec nerozkládá, vozíme ho dozadu na hromadu, mám ho šílená kvanta. K borůvkám dávám rašelinu :-)
Mně jehličí dávala sousedka k rhododendronům a azalkám. Doporučují ho i přimíchávat do kompostu.
já dávám jehličí do záhonku, ...
(podle GPS v mobilu 620 m n.m.)
Holky tady je tak kyselo, už nic takového nepotřebuju. Azalky a ronďáky nemám ráda a sem se ani nehodí. Ze smrků mám tolik odpadu, kdyby bylo tolik listí z listnáčů:-)
Musím říct, že s Tebou souhlasím.. neumím si je u Tvé chaloupky nějak představit...

Včera jsem zůstala doma kvůlivá kočce, to jsem si prošvihla asi poslední pěkný den na práci na zahradě
na podzimní práce kašlu, bolí mě loket a ode dneška i záda....práce nemá nožičky, neuteče
irisko,
teď to je čas přesně na toho smajlíka 
na nic jinýho taky nemám
Dneska jsem se konečně dostala k tomu zasadit některé cibuloviny. Zryla jsem pruh záhonu, tam přišla 2 kg mix narcisů z Lidlu. Pak jsem obnovila záhon u plotu, kde už tulipány 3 roky nekvetou. Tak ty jsem vyryla, navozila trochu kompostu a vsadila nové, letos koupené. Taky v Lidlu. ( červeno bílé ) asi 30 ks.
Ještě mě čeká asi 20 cibulí, to už bude brnkačka.
To bude na jaře nádhera.
Už teď se těším.
Gabčo, vidím to úplně v barvě. Už aby bylo jaro.
Já si taky rozšířila záhonek na kytky a udělala chodník. Nasázela kytky od tchýně ségry, sousedky, svoje rozrostlé, nové.. a už se těším na jaro, až uvidím, co kde vlastně je. Bude to moc husté, to je jisté
Mé dámy, jste neobyčejně šikovné a pracovité ... zahradu (žrací) sklízím v daleko pomalejším tempu než je mi milé, no, co už ... včera jsem se "připravovala na zimu" ... zavařila jsem 8 velkých, 2l sklenic, paprik se zelím ... jde mi vše nějak pomalu ... samo, mezi tím všichni musí mít oběd, vypráno ... Kytky jdou, bohužel, momentálně úplně stranou . musí si poradit.
Manco, vidím čemeřice
, tj. tady na webu virus
, máš to hezké 
musím se pochválit, dnes odpoledne jsem zasadila narcisy
, ještě ale zbývají tulipány, ty mají ještě čas a počkají.... snad zítra stihnu staré resty dát do země, hlásí vodu....a zimu...
Elo, dělala jsem v pátek povidla z hrušek, dobré koláčky z nich byly. Už jsem hodně podarovala, ale ještě bedna hrušek zbyla.....až bude pršet, tak něco málo zavařím. Díky vodě zahrada moc nežloutne a podzimně nevypadá, ale mě je zima
, tak jsem vytáhla zimní pracovní bundu.... ještě chybí ten elán
.