pondělí 2. prosince, 09:15 Svátek má Blanka
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Zahradní povídání
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
pro takové všeobecné povídání
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Příprava na zimu - podzimní práce
Gabčo, já mám terasu celkem úpal, tak tam jsou na podzim rozchodníky, levandule, drmek.. Ale na jaře je to dlouhé čekání, než ty středomořské rostliny zjistí, že už je jaro. Navezla jsem hlínu aspoň pro pár cibulek, ale jinak řeším květináčem, aby něco kvetlo. Teď tu mám macešky a chryzantému
mně to nejvíc kvete za těma okrasnejma trávama.
Zítra spalím zbytek růží, co jsem dneska ostříhala.Bohyšky půjdou na kompost a přijdou na řadu latnatky. To bude bolet. Já už jsem tak pitomá, že za každým prutem vidím keř.
Gabco, úklid je vidět. A co píšeš, to je problém podzimních kytek. Taky brzojarních. Těch mám já hodně na dohled z oken. Další už se prostě nevejde. Nebo by člověk musel na podzim bydlet jinde.
Kordulko, .
Gabco, úklid je vidět. A co píšeš, to je problém podzimních kytek. Taky brzojarních. Těch mám já hodně na dohled z oken. Další už se prostě nevejde. Nebo by člověk musel na podzim bydlet jinde.
Kordulko, .
Záhon na česnek mám připravený, dneska budu střihat fuchsie, protože se bojím víkendového mrazíku. Ale budou zatím v chatě. Ze skleníku si domů odnesu malý fíkovník, má docela velké plody, mohly by doma dozrát, už mi takhle jednou dozrály. Jinak jen hrabu listí, ale na stromech toho je ještě spousta
tak jdu si takhle z města a paní vytrhávala ty kopretinky, že ruší obecní záhon,....
No tak to je od té paní. Co na to suché říci, ta fialková je Ok
Suché vyštípu a zase to kvete znovu.
Mám hotové tři Takhle vypadají jak na jedno brdo. Ale je každý jiný, no a každý bude stejně jinde.
Ty lesklé listy jsou mahónie? Tohle je období, kdy o jehličnanech nebo stálezelených keřích uvažuju . Mahonii mám, pak buxus a soused túje. A ségra břečťan. Tak z toho bude na hrob a adventní věnec. Musím někam píchnout cesmínu. Máš to hezké.
Na mahonii každý nadává, že se rozlézá a já jí mám každý podzim málo. Dávám ji hodně do vazeb. Vydrží dlouho pěkná. Strkám to do mokrého písku a sem tam to zavlažím a je to koukatelné téměř do jara.
Kordulko,máš hezkou vazbu.
Jdu ma radu. Každý rok si kupuji kateřinky a nikdy je nepřechovam přes zimu. Už bych jima měla zaplněnou zahradu. Povedla se mi jen bílá a ta má skoro metr