středa 15. května, 05:38 Svátek má Žofie
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Moučníky
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Lívance
Hanul......tak i u nás je to tak jak píšeš. A určo je udělám o víkendu s jahodovou marmeládou vlastní výroby
Re: Lívance
Re: Lívance
Hanulko, mám to stejně.
Že já to týhle diskuze vůbec lezla. Já je snad zítra udělám.
Re: Lívance
Majčiny jablečné lívance v koutku naší zdravé výživy - recept jsem obligátně trošku heknula.
Re: Lívance
Tak tyhle jablečné lívance teď dělám docela často a moc nám chutnají. Je to zase něco jiného a ta chuť jablek s kokosem je moc
Já je dělám na lívanečníku ,jsou trochu vyšší a sypu jen skořicovým cukrem. Někdo se ptal na počet, tak z lívanečníku jich je asi 25.
Re: Lívance
Gabčo a jablka opravdu na plátky, co kdyby se nastrouhaly?
Re: Lívance
já je strouhám,ani jsem nevěděla,že se to taky dělá na plátky
Re: Lívance
No v receptu jsou psané plátky.
Re: Lívance
Já je nakrájím na plátky a ty pak ještě nadrobno nakrájím. Na takové miniplátky.
Re: Lívance
Myslím, že ty plátky jsou lepší, nepustí tolik šťávy a hlavně tak hezky křupou.
Re: Lívance
Tak to bude asi opravdu lepší.
Re: Lívance
Strouhala jsem a u Majčí byly též nahrubo strouhané. Plátkování je určitě fajn, nicméně na crcačky mě nikdo nepřemluví.
Skořici vrážím rovněž rovnou dovnitř, neb ani na sypání mě neužije. Navíc šetřím své duševní zdraví, neboť takto se nám při přesunech z poživatiny nic extra nesype. Znáte to..
A použila jsem pohankovou mouku, páč jí nevadí, že není tepelně doupravená, je perfektně stravitelná. Rum vynechán, neb to cpu do batolete, co si na tom u Majky vypěstovalo závislost. A cukr seškrtávám snad u všeho..
Asi by skalní ctitele původní receptury šlehlo.
Re: Lívance
Hanule, upravené, neupravené, hlavně když nám všem chutná, ne?
Re: Lívance
¨tak ted jste mě nalákaly zítra jsem chtěla dělat palačinky, ale myslím, že tohle dostane přednost. Akorát nemám kefír ale možná použiju bílý jogurt zředěný mlíkem, to by taky mohlo jít ne?
Re: Lívance
Suel, myslím, že jo - u mě posloužilo prozměnu podmáslí.
Holky, spíš - dokážete konkretizovat, kolik tam dáváte těch jablek? Třreba kolik menších nebo jak je velká výsledná hromádka, prostě nějaký příměr..
Re: Lívance
To jsem měla ještě včera, ale upekla jsem z něj chleba nejradši bych se do nich pustila hned, ale v ledničce se mi chladí variace na tiramisu co dům dal....