středa 8. května, 04:54 Svátek má Statní svátek
|
Vyhledávání
Co se kde šustne
Zajímavé foto
|
Navigace: Nápoje
hodnocení: 5.00
Diskutujte!
Rádi vaříte? Pak je tato sekce to pravé pro vás..
Diskuze
Komentáře a názoryUpozornění
Bohužel, do tohoto fóra mohou přispívat pouze přihlášení návštěvníci. přihlášení
Nejste registrovaní? zaregistrujte se! Nezabere vám to víc jak 20 sekund a získáte množství výhod! registrace
|
Re: Pálenka
moni to bude mňamka ....
Re: Pálenka
Re: Pálenka
skrblice...co tvůj odborný pohled? Je to v pořádku?
Re: Pálenka
Moni, co jááááá, já prd odborník ... ale vypadá to mooooc dobře ... jj, bude to dobrý ... Honza provede v září zkoušku , bude vám ty bečky závidět
Re: Pálenka
skrbli...ty dvě poloprázdný bečičky??? Určitě máte zaděláno víc...
Re: Pálenka
Moni, my letos ještě nic... začínají dozrávat švestky, tak snad jednu bečičku dá dohromady. Je to bída, meruňky nám letos utloukly kroupy.... ikdyž mezi námi děfčaty, já bych je bránila vlastním tělem... do bečky ni jedinou, bo je ta naše krasavice ještě mladá, tak moc plodů nemá.
Re: Pálenka
Tak meruňky vypadají nadějně...pálení zhruba domluveno. Začínáme sbírat hrušky....akorát tedy nemůžeme sehnat nějaké levné nádoby...
Re: Pálenka
My pálíme jedině trnkovicu. V šopě už máme srovnaných 6 beček. /to zas bude v alejích nablito /
Re: Pálenka
krystepane vy budete všichní vypadat
Re: Pálenka
lostris...
Re: Pálenka
Tak jak pokračujete v pálení? My už máme vypálenou první várku a už se nám kvasí o trošku větší várka číslo dvě.
Re: Pálenka
Holky,takže trochu odborného doplnění.Ovoce,než se nechá dát do kvašení,je nutno rozsekat,rozmíchat,rozmixovat.Je to kvůli rychlejšímu prokvašení.Stejně jako se kvasí víno,kvašení probíhá v utěsněné nádobě,tak aby kvasné plyny mohly unikat a zpátky nepronikl vzduch.Pokud je ovoce méně sladké,přidáme cukr.Na 10 litrů asi 1/2 Kg.Kvašení by mělo probíhat asi 5 - 6 týdnů.Po této době je veškerý cukr zkvašený a je zbytečné otálet s vypálením.Po této době začne tvorba esterů a vyšších alkoholů a má to negativní vliv na kvalitu moku.Nechceme li,aby pálenka byla moc hořká,necháme v kvasu jen málo pecek.Ty naopak můžeme rozbít,chuť jader je pak výraznější.
Takže to je několik rad od specialisty na pálenky.
JABRAKA
Re: Pálenka
Vypáleno ještě nemáme, pán v pálenici nestíhá. Ale postupně plníme další a další sudy...teď hruškama.
A samozřejmě nadrtíme.
Re: Pálenka
Doufám jste viděli reportáž o zahlcenosti moravských pálenic.My ještě čekáme, až příjdem na řadu.
Re: Pálenka
Jo jo vcera to rikali ve zpravach
Re: Pálenka
Mona,zkus naložit ty hrušky a na jaře do té pálenky nalož něco borových šišek,ale čerstvých a mladých.Nech to tři neděle a pak by to chtělo zase přepálit.ale možná by stačilo jen přecedit a máš šiškovici.
JABRAKA